Egymillió dollárral segít a kínai árvízkárosultakon az Apple

HusztiD 2016.07.13. 14:55 Apple, Egyéb 0 db 103

tim-cook-china-flood

Az USA Today beszámolója szerint az Apple egymillió dollárt adományozott a kínai árvízkárosultak számára. Aki nem lenne képben, annak dióhéjban annyit kell tudnia, hogy a júniusi esőzések hatalmas árvizekhez vezettek, melyen kapcsán több millió ember vált hajléktalanná.

A jelenlegi információk alapján a katasztrófa 500 települést érint, melyekből megközelítőleg 30 millió embert kellett kitelepíteni. Sajnos voltak halálos áldozatok egyaránt, eddig 164 emberről tudnak a hatóságok. Az Apple az első és egyelőre egyetlen olyan amerikai vállalat, amely ennek kapcsán adományozott. Ezek mellett Tim Cook a a Twitter kínai megfelelőjén, a Weibo-n megosztotta mélységes együttérzését, mint azt az alábbi képen láthatjátok.

Sajnos elkerülhetetlenek az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák. Az Apple még 2013 folyamán 50 millió renminbit adományozott a kínai földrengések kapcsán, de akár megemlíthetjük a japán katasztrófákat egyaránt, hiszen ott szintén vannak folyamatosan természetbeli csapások, ami miatt az Apple rendszeresen támogatja őket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!