Hamarosan végtől-végig terjedő titkosítást kap a Facebook Messenger

HusztiD 2016.07.11. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Programok 0 db 841

secret-conversations

A legújabb hírek szerint a Facebook hamarosan bevezeti a végtől-végig terjedő titkosítást. Jól tudjuk, hogy az Apple az iMessage és a FaceTime kapcsán már régóta használja, illetve nem olyan régen a What’s App is beállt a sorba a megnövelt biztonsági eljárások kapcsán. Ha minden jól megy, akkor az idei nyár folyamán szélesebb körben elterjed a titkosítás.

A hivatalos infók alapján egyelőre tesztelik a titkosítást, hiszen szeretnék, ha a Messenger végtől-végig terjedő titkosítást kapna. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók által küldött üzenetet csak az illetékes felek látnák, s még a Facebook csapatának sem lenne ahhoz hozzáférése.

Mi több, ígéretes funkciót kap ennek kapcsán a szolgáltatás. Elvileg lesz egy “secret conversations” funkció, ami lényegében a titkos csevejeket rejti magában. Tegyük fel, hogy a telefonunkon indítunk egy ilyen beszélgetést az egyik ismerősünkkel. Ez azt fogja jelenteni, ha egy  tableten vagy webes felületen bejelentkezünk a közösségi hálóba, akkor az ott nem lesz elérhető eme titkos üzenet. Kizárólag arról az eszközről lehet visszalépni a beszélgetésbe, ahonnan azt elindítottuk, tehát a telefonon ismételten látni fogjuk.

facebook-messenger-encryption1

Egészen jó dolog ez, azonban a hírek szerint ez kissé korlátozott lesz, mivel nem lesznek elérhetőek a GIF, videó és fizetési funkciók. Illetve lesz egy olyan újdonság, hogy ha elküldünk valakinek egy üzenetet, amit szeretnénk hogy senki se lásson, akkor például beállíthatjuk azt, hogy az üzenet elolvasása után fél órával törlődik az adott szöveg amit írtunk. Természetesen ez is titkosítva marad, innentől kezdve senki nem fogja elérni, még mi sem.

Nagyon ígéretes dolgokat ígér a Facebook csapata, mi pedig már várjuk, hogy vérfrissítést kapjon a Messenger! Pontos dátumot egyelőre nem tudni, csupán annyit ígértek, hogy az idei nyár folyamán széles körben vezetik be a titkosítást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!