Tim Cookot választották meg a Nike vezető független igazgatójának

HusztiD 2016.07.04. 15:55 Tim Cook 0 db 127

screen-shot-2016-06-30-at-4-55-00-pm

Az Apple vezérigazgatója nem unatkozik, ugyanis nem csak az Apple-t vezeti főállásban, de a Nike-nál is szorgosan dolgozik immáron 11 éve. A hétvége folyamán a Nike hivatalosan bejelentette, hogy Tim Cookot választották meg vezető független igazgatónak.

Tudni illik, hogy a vállalat fejese, Phil Knight 78 éves korában visszavonult, ezért némi átalakulások zajlottak le az igazgatói tanácsban az elmúlt időszakban. Phil helyét Mark Parker vette át, ki jelenleg már a vezérigazgatói székben ül, aki mellett az almások fejese egyaránt szerepet váltott. A döntéshozók Tim Cookot választották meg a tanács vezető független igazgatójának.

Érdemes megjegyezni, hogy a bejelentés előtt két nappal publikálták a részvényesek számára, hogy hogyan teljesített a vállalat az elmúlt három hónapban. Az eladások 6 százalékot növekedtek, azonban a befektetők ezzel cseppet sem voltak elégedettek. Reméljük, hogy Tim kiválóan teszi a dolgát, akárcsak az Apple-nél, s nemigen lesz okuk panaszra sem a részvényeseknek, sem az igazgatótanácsnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!