Július végével lehúzza a rolót a Facebook Paper

HusztiD 2016.07.04. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 339

facebook_paper

Emlékeztek még a Facebook teljesen egyedi és egyben újragondolt közösségi alkalmazására, a Paper-re? Anno 2014 januárjában jelent meg a béta, melyet nagyon kevesek próbálhattak ki, majd egy hónappal később a nagyközönség számára egyaránt elérhetővé vált. Teltek a hetek, majd az indulást követő bő egy hónappal kiderült, hogy mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Paper kizárólag iPhone-ra volt elérhető, nem volt külön iPad-es, sem pedig Androidos változata. Maga az alkalmazás lényegében a Facebook app újragondolása volt, ami segítségével a felhasználók jobban átláthatták a közösségi oldalt: lehetett külön kategóriákban olvasgatni akár a főzésről, a sportokról vagy a tech hírekről. Lényegében olyan volt az egész, mint egy interaktív újság.

A Facebook nemrég értesítette a Paper felhasználóit, hogy július 29-től leállítja az appot. Az újságírók anno nagyon szerették az alkalmazást, de mivel a felhasználók körében sosem volt igazán népszerű, ezért meg kellett hozniuk eme nehéz döntést.

Mióta kudarcot vallott az alkalmazás és külön vált a Facebook és a Messenger, azóta a fejlesztők nagyobb figyelmet fordítanak a fő appokra és kéthetente frissítik azokat. Jelenleg a Paper az egyedüli olyan program, amelyen belül elérhető a közösségi háló és az üzenetek, tehát nem kell külön megnyitni a Messengert, ha épp csevegni akarunk a barátainkkal. Sajnos ez már csak bő három hétig érhető el. Aki pedig még nem próbálta volna, az egy amerikai fiókkal ingyenesen letöltheti az App Store-ból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Hapsi - 2016.07.04. 22:26

    A legkedvencebb alkalmazásom volt. Nagyon sajnálom. Talán elérhetové kellett volna tenni máshol is, hogy sokan használhassák. Az erederi facebook a nyomában sincs, használata bonyolultabb, nem annyira átlátható. A lgkiválóbban megcsinált közösségi alkalmazás volt, amit minden nap használtam.

Szólj hozzá Te is!