Nyomásérzékeny Home gomb; újabb érdekes és egyben ígértes szabadalom az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2016.07.03. 15:27 Apple, Kiemelt hírek 0 db 226

Eltelt egy újabb hét, időközben pedig kezdetét vette a 2016-os év második fele. Szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit, így ha valamiről lemaradtatok volna, akkor azt most pótolhatjátok!

shot-on-iphone-colors

Két óra alatt keres annyit az Apple, mint amennyit az Egyesült Királyságban leadóznak

Még mindig tart az Apple írországi ügyének a vizsgálata. Immár mondhatjuk azt, hogy évek óta folyamatosan számolunk be az ügy kapcsán, azonban még mindig nem jutottak dűlőre az Európai Bizottság szakértői. Ezúttal sem sikerült lezárni az ügyet, azonban a Mail Online-nak köszönhetően kiderült egy pár új információ arról, hogy mennyit adózott az Apple az előző év alkalmával.

covent-garden

Bővebben itt.

Nyomásérzékeny Home gomb lehet az iPhone 7 egyik újdonsága

A Business Insider legutóbbi beszámolójából kiderült, hogy mi lehet az iPhone 7 egyik újdonsága: a Force Touch technológiával felvértezett Home gomb / Touch ID. Mint azt nagyon jól tudjuk, az Apple az előző év őszén mutatta be az első nyomásérzékeny kijelzővel szerelt okostelefonját, az iPhone 6s-t, ami zömében elnyerte a felhasználók tetszését.

touch-id-iphone_6

Bővebben itt.

Szabadalom alapján az Apple blokkolná a koncerteken való felvételek készítését

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával az utóbbi évek folyamán, hogy amikor koncertre megy, akkor jóformán több okostelefont tartó embert lát maga előtt, mint amennyien csápolnak. Ez tökre zavaró, hiszen ilyen esetekben sok esetben a kamerázók mögött állók is csak a kijelzőket látják. Sajnos ez a jelen korunk egyik nagy mifenéje, ugyanis a technológia fejlődésének köszönhetően már mindenki egy viszonylag jó minőségű kamerát hordoz a zsebében.

pexels-photo-106400-780x520

Bővebben itt.

Mi lenne, ha az Apple felvásárolná az American Express-t?

Brian Nichols az InvertorPlace-től egy nagyon érdekes témát vetett fel. Mi lenne, az Apple Pay sorsa, ha az almások felvásárolnák az American Express-t? Mint tudjuk, az Apple Pay 2014 folyamán debütált Amerikában, ami után több országba is eljutott az AmEx-nek köszönhetően. Az egyik legérdekesebb dolog, hogy az Apple Pay által a kaliforniaiak 100 dollár értékű tranzakciónként 0,15 centet kapnak, holott a MasterCard vagy a Visa 2-4 százalékos jutalékban részesül minden bankkártyás fizetések után.

apple-pay-e1421948572182-1940x1091

Bővebben itt.

Engedély nélkül nem gyűjti a felhasználói adatokat az iOS 10

A két héttel ezelőtt bemutatott iOS 10 és macOS Sierra párosa kapcsán az Apple számos olyan funkciót mutatott be, amelyeken egyértelműen látszik a fejlődés jele. Elég ha csak a Fotók alkalmazásra gondolunk, amely képes megjegyezni, hogy egy-egy adott képen ki van rajta, illetve hogy milyen objektumok találhatóak meg a környezetben.

ios-10-lock-screen

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején felmerült, hogy a jövő évi Apple Watch modellek OLED helyet Micro LED panelt kapnak, majd olvashattunk a legelső iPhone 7 klónokról egyaránt. Ha már iPhone 7, akkor az elmúlt napok folyamán idézőjelesen kiderült, hogy mégsem lesz annyira kék, mint azt elsőre gondolnánk, majd kicsivel később jött egy érdekes hír a Google háza tájáról, akik szerint idén egy méltó iPhone riválist dobnak a piacra.

screen-shot-2016-06-30-at-5-12-49-pm

A hét második felében kiderült, hogy mikor tartja az Apple a 2016 Q3-as pénzügyi konferenciát, majd nem sokkal később láthattuk az új és színes iPhone 6s reklámkampányt. Időközben megkaptuk a júliusi drónvideót, ami ismételten szemkápráztató lett, majd beszámoltunk, hogy a Spotify szerint eléggé versenyellenes magatartást mutat az Apple. A hét vége előtt végül kiderült, hogy átlagosan 15 évente szabványosít az Apple és Trent Reznor legújabb munkásságáról egyaránt beszámoltunk.

Ezúttal ezek voltak a huszonhatodik hét legérdekesebb hírei. Lehetséges, hogy a jövő hét folyamán megkapjuk a legújabb iOS 10 és macOS Sierra bétákat, de ha nem, akkor sem kell csüggedni, hiszen biztos lesznek érdekes hírek az elkövetkezendő napok folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!