Átlagosan 15 évente szabványosít az Apple

HusztiD 2016.07.01. 17:20 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 326

iphone-no-headphone-jack-2

A Verge csapata készült egy remek összeállítással, melyben összeszedték, hogy az Apple az adott szabványokat meddig használta. Mint tudjuk, immáron hónapok óta mennek a találgatások az iPhone 7-et illeteőn, s a pletykák zöme alapján ez lesz az első olyan almás készülék, amely szakít a jó öreg hagyományokkal, hiszen többet nem lesz benne jack csatlakozó.

A magazin összegzéséből kiderült, hogy a jack csatlakozó 1984 óta, tehát 32 éve található meg az Apple termékeiben. Ez az egyetlen olyan szabvány, ami a kezdetektől fogva visszaköszön napjainkig a termékekbe. Ha pedig az átlagos élettartamot nézzük, akkor bizony kiderül, hogy egy-egy szabványt 15 évig tart életben az Apple.

Mint azt tudjuk, ha új portokról és szabványokról van szó, akkor sosem volt szívbajos a kaliforniai vállalat. Anno például elég nagy vitát váltott ki, mikor az iMac-ból kivették a floppy meghajtót. Ha a tradicionális USB csatlakozót nézzük, akkor az is 18 éve van már jelen a termékekben, de az újabb modellek már az USB C-t támogatják, ami előreláthatóan szintén helyt áll jó pár évig.

ports

Megemlíthetjük akár az eredeti, műanyag MacBook modelleket. Ezek kezdetben még mini VGA kimenetet támogattak, melyet valamivel később a mini DVI port vett át, de mostantól már a HDMI és Thunderbolt párosáé a főszerep. Lényegében elmondható, hogy azok a bizonyos alap portok megvannak, csupán a szabvány változott. És ez várható a jack csatlakozó terén egyaránt.

Amennyiben helyesek az eddigi pletykák, akkor az almások idén ősszel bemutatkozó okostelefonján már nem lesz jack csatlakozó, csupán egy Lightning port, amin nem csak tölthetjük a készüléket, de ide csatlakoztathatjuk a füleseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. MJoe - 2016.07.02. 11:00

    Remek ötlet!
    De hogyan hidalják át azt a problémát, amikor a júzer (a ritka gyenge akksi miatt) szeretné power bankról tölteni a készüléket és zenét is szeretne hallgatni egy idöben?

  2. Apples - 2016.07.02. 21:36

    Ha mar egy csatlakozó es szabványosítás akkor mar inkább 1db USB C mint a MacBook-on

Szólj hozzá Te is!