Szabadalom alapján az Apple blokkolná a koncerteken való felvételek készítését

HusztiD 2016.06.29. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 577

pexels-photo-106400-780x520

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a problémával az utóbbi évek folyamán, hogy amikor koncertre megy, akkor jóformán több okostelefont tartó embert lát maga előtt, mint amennyien csápolnak. Ez tökre zavaró, hiszen ilyen esetekben sok esetben a kamerázók mögött állók is csak a kijelzőket látják. Sajnos ez a jelen korunk egyik nagy mifenéje, ugyanis a technológia fejlődésének köszönhetően már mindenki egy viszonylag jó minőségű kamerát hordoz a zsebében.

Na de nem sokáig lesz ez így! Az Apple még 2011 folyamán beadott egy szabadalmat, amit még csak most 5 évvel később fogadtak el. A leírás alapján bizonyos helyekre lehetne infrás adóvevőket rakni, amik arra lennének jók, hogy blokkolják az elektronikai eszközöket. Ennek következtében pedig nem lehetne az ilyen vevőkkel ellátott helyeken képeket és videófelvételeket csinálni.

Ez például nagyon jól jönne koncerteken, de akár a mozikban és a színházakban egyaránt alkalmazható lenne ez az eljárás. Maga a készülék egy olyan kódolt jelet küldene az elektronikai kütyük felé, amelyben lényegében letiltanák a kamera alkalmazások felvevő funkcióit.

ir

Hogy ne csak a negatívumokról beszéljünk, a szabadalom leírásában megemlítették, hogy ha egy múzeumban hasonló adóvevőkkel lennének felszerelve a termek, akkor például egészen hasznos lenne. Egy-egy tárgynál például a telefon ki tudná írni az alapvető adatokat a felhasználók számára.

Természetesen ez is csak egy újabb szabadalom, amit évekkel később fogadtak el, így nem biztos, hogy a közeljövőben lesz belőlük valami. Egyrészt egészen jó az elképzelés, hiszen koncerteken nem csak az okostelefonokat látnánk a levegőben, viszont egyben rossz is, hiszen nem lehetne egyetlen egy képet sem csinálni.

Ti örülnétek neki, ha idővel bevezetésre kerülne a szabadalom?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Lacika54 - 2016.06.29. 18:50

    Na most majd jönnek az érvek meg az ellenérvek…..ott fotózok ahol akarok–mi lesz az emberi szabadságjogokkal–mindenki menjen az anyjába–nagyon helyes így legalább látom a koncertet–basszus most akkor majd nem tudok szelfizni a barinőmmel–bassza meg most nem tudom lekapni azt a kis barnát ott az első sorban és otthon recskázni rá–most hogy az anyámba dicsekszem el hogy voltam a “Mi vagyunk a legkúlabbak” együttes koncertjén csápolni–ha már kifizettem egy vagyont még ne is fotózzak?–stb-stb.

  2. strucc007 - 2016.06.30. 05:07

    Szerintem ez egy nagy baromság. Már az ötlet is.

  3. Dr. Alban - 2016.06.30. 08:19

    Lacikanal a pont. :D

  4. Valaki - 2016.07.01. 09:32

    Egy olyan kompromisszum kéne, hogy az első koncert alatt való kamerázás megkezdésekor a telefon visszaszámol 60másodpercet. Addig azt csinál amit akar abban a fényképkészítő alkalmazásban, ahol akar. Utána letiltja.

Szólj hozzá Te is!