Nyomásérzékeny Home gomb lehet az iPhone 7 egyik újdonsága

HusztiD 2016.06.29. 09:54 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 715

touch-id-iphone_6

A Business Insider legutóbbi beszámolójából kiderült, hogy mi lehet az iPhone 7 egyik újdonsága: a Force Touch technológiával felvértezett Home gomb / Touch ID. Mint azt nagyon jól tudjuk, az Apple az előző év őszén mutatta be az első nyomásérzékeny kijelzővel szerelt okostelefonját, az iPhone 6s-t, ami zömében elnyerte a felhasználók tetszését.

Úgy tűnik, hogy most egy újabb szintre emelnék az almások a felhasználói élményt, hiszen a Cowen and Company elemzője szerint immáron nem csak a kijelző, hanem a Home gomb egyaránt érzékeny lesz, amit természetesen az iOS 10 nagy előszeretettel használ ki. Maga a hír egyébként az ellátási láncból származó forrásokból származik és az elemző szerint eléggé nagy valószínűsége van a nyomásérzékeny gomb bevezetésének.

Ha megnézzük a MacBook modelleket, akkor a Force Touch technológiával felvértezett trackpad egy haptic feedback motort használ visszajelzésre. Akár az iPhone 6s és Apple Watch duóját szintén megemlíthetjük, hiszen ezekben egyaránt vannak ilyen motorok. Ez természetesen továbbra is helyt kap az iPhone 7-ben, azonban most már a Home gombra is kapunk visszajelzéseket. Elviekben nem lehetne fizikálisan benyomni a gombot, de a haptic feedback által a felhasználók azt éreznék, mintha valóban megnyomták volna.

Az elmúlt félév folyamán számos alkalommal olvashattunk különféle pletykákról. Egyik ilyen téma a vízállóság volt, ami a Cowen elemzője idézőjelesen megerősített, hiszen állítása szerint már sokkal ellenállóbb lesz, mint az iPhone 6s.

Nagyjából három hónap van még az új modellek leleplezéséig, addig pedig úgyis több érdekes pletykáról olvashatunk. Viszont jó hír, hogy hamar elmegy ez a nagyjából 10 hét, így már nem kell olyan sokat találgatni, hogy végül milyen lesz az új telefon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!