Három iPhone 7 modellt dob piacra az Apple; súlyos “hiba” az iOS 10-ben – mi történt a héten?

HusztiD 2016.06.26. 16:21 Apple, Kiemelt hírek 0 db 972

Sok érdekes hír volt ezen a héten: többször is beszámoltunk a szoftverújdonságokról, mint az iOS 10 vagy macOS Sierra, azonban még egyéb érdekes dolgokról is olvashattunk, melyek zömét most összeszedtük, hogy semmiről se maradjatok le.

WWDC_2016_Bill_Graham_Apple_Logo-780x441

Szeptemberben három új iPhone bemutatását tervezi az Apple

A legújabb híresztelések szerint az alábbiak szerint alakul a szeptemberi line-up: iPhone 7, iPhone 7 Plus és iPhone 7 Pro. Az első két modell a már jól megszokott 4,7 és 5,5 colos készüléket rejti magában, míg a Pro telefon elvileg dupla kamerával és Smart Connectorral fog piacra kerülni. Sajnos a forrásból nem derült ki, hogy mekkora lesz a Pro modell pontos mérete, de feltehetően szintén 5,5-ös lesz.

27021490093_0777fc173c_b

Bővebben itt.

Biztonsági szakértők súlyos hibát találtak az iOS 10 első bétájában

A MIT Technology Review szakemberei nagyon érdekes felfedezésre bukkantak az iOS 10 legelső bétája kapcsán. A beszámolók szerint az operációs rendszer kernelje nincs letitkosítva, ami némileg aggodalomra adhat okot. Ha pedig az elmúlt évek iOS bétáinak kerneleihez hasonlítjuk az esetet, akkor ott bizony titkosítva volt minden, ahogyan azt kell.

ios-10-lock-screen

Bővebben itt.

Már 100 millió felhasználónál tart a Spotify, de csupán kétszer annyi előfizetője van, mint az Apple Music-nak

Újabb mérföldkövet ért el a hírhedt Spotify, hiszen mostantól 100 millió felhasználói bázissal rendelkeznek. Ez szám szerint 25 millióval több, mint amiről legutóbb beszámoltak. Ehhez képest pedig jogosan hihetnénk, hogy elbújhat az Apple Music a maga kis 15 milliós bázisával, azonban ez nem egészen így van, és el is mondjuk, hogy miért.

Apple-Music-vs-spotify-2

Bővebben itt.

7 éve mutatkozott be az iPhone OS 3

Csak úgy repül az idő, hiszen napra pontosan 2009. június 17-én mutatta be az Apple az akkor még csak iPhone OS-ként ismert harmadik fő kiadást. Hét évvel ezelőtt számos újdonságot hozott a szoftver, ami nélkül ma már elképzelni sem tudná egy iPhone felhasználó, hogy milyen volt a kezdetekben.

130780440029538254

Bővebben itt.

Elon Musk lehet a Skynet atyja: jönnek a házimunkára szakosodott robotok

Néhanapján sokunk számára jelent nehéz kihívást a házimunka, hiszen egy-egy hosszú nap végén lehet, hogy éppen nincs kedvünk nekiállni takarítani vagy akár mosogatni. Nagyon úgy tűnik, hogy ennek megoldásán ügyködik Elon Musk, a Tesla fejese, hiszen nem olyan régen létrehoztak egy Open AI nevezetű céget, amely arra szakosodik, hogy az alapvető otthoni munkáinkat robotok végezzék el.

irobot-house_1024

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megtudhattuk, hogy a 3D Touch funkció nélkül is élvezetes lesz az iOS 10 használata, majd ha már iOS 10, akkor volt egy rossz hírünk a raise to wake funkció kapcsán. Kicsivel később láthattuk a Samsung új reklámkampányát, ami teljesen hajaz az Apple féle Shot on iPhone sorozatra, majd beszámoltunk, hogy az új Fotók alkalmazás mennyi minden tárgy felismerésére képes.

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796

A hét második felében felröppent egy hír, mely szerint jack-Lightning átalakító járhat az iPhone 7-hez, illetve biztonsági tanácsokat is kaphattunk a Facebook fejesétől, Mark Zuckerbergtől. Kicsivel később kiderült, hogy az Apple kifuttatja a még 2012 folyamán megjelent 13 colos MacBook Pro modellt, valamint ténylegesen kinyírták a Thunderbolt kijelzőket. Végezetül pedig a szombati napra leírtuk azokat a lépéseket, hogy hogyan rakhatjátok fel az iOS 10 legelső bétáját.

Ezek voltak tehát a huszonötödik hét legérdekesebb és legjobb hírei. Hogy mi várható a következő hétre, azt nehéz most megmondani, de feltehetően lesznek újabb érdekességek az új szoftverekről, illetve még akár az ősszel érkező új termékekről is hallhatunk valamit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!