Már 100 millió felhasználónál tart a Spotify, de csupán kétszer annyi előfizetője van, mint az Apple Music-nak

HusztiD 2016.06.21. 09:54 Apple Music, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 385

Apple-Music-vs-spotify-2

Újabb mérföldkövet ért el a hírhedt Spotify, hiszen mostantól 100 millió felhasználói bázissal rendelkeznek. Ez szám szerint 25 millióval több, mint amiről legutóbb beszámoltak. Ehhez képest pedig jogosan hihetnénk, hogy elbújhat az Apple Music a maga kis 15 milliós bázisával, azonban ez nem egészen így van, és el is mondjuk, hogy miért.

A Spotify-nak immáron 100 millió felhasználója van, de ebből csupán 30 olyan, akik valóban elő is fizetnek a szolgáltatásra. Ha ezt az Apple Music-hoz hasonlítjuk, akkor az almásoknak bizony nincs okuk szégyenre, hiszen ők június folyamán már 15 millió előfizetővel büszkélkedhettek.

Ha az almások szolgáltatásáról beszélünk, akkor elmondhatjuk, hogy az a tavalyi évben indult és nincs ingyenes változata. Vagyis van, de nem egészen: az első három hónapban mindenki díjmentesen használhatja az Apple Music-ot, azonban ennek letelte után elő kell rá fizetni, hogy továbbra is használni lehessen. Ezzel szemben a Spotify-nál két lehetőség van: előfizetünk a prémium csomagra vagy ingyenesen használjuk reklámokkal. Ha arányaiban hasonlítjuk a  két szolgáltatót, akkor bizony az Apple nyer.

macbook-oled-spotify

Nem mellesleg érdemes azt is megjegyezni, hogy az Apple még tavaly nyár folyamán indult útjára, míg a Spotify már nyolc éve van a piacon. A kezdeti időkben eléggé lassan indultak be, viszont a kaliforniaiak egy év alatt annyit értek el, mint a riválisuk hosszú évek folyamán. Ezek után kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul az Apple Music sorsa az elkövetkezendő hónapok folyamán, hiszen ha így haladnak, akkor belátható időn belül már az a bűvös 30 milliós bázis is összejöhet.

Ti mire voksoltok? Apple Music vagy Spotify? És miért pont az?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Valaki - 2016.06.21. 11:39

    8 éve ki gondolt bele a zene streamingbe? Vajon reklámozták ennyire? Úgy érzem nem teljesen fer hasonlítgatni a “műfaj” naggyátevőjét az applel, akiknek ennyi év kellett ahhoz hogy rájöjjenek mennyivel jobb is ez.

  2. Tóth Márk - 2016.06.21. 14:06

    Legyünk csak normálisak!
    Gondoljuk csak át!
    Amíg az Apple Music-ra elő kell fizetni, addig a Spotifi-re nem muszály.
    Ma már az emberek az ingyenes dolgokat szeretik.
    Ha ezt nézzük, akkor a Spotifi sokkal jobb.
    Ha viszont azt nézzük, hogy az Apple tényleg egy márka, és az emberek többsége a márkásabb dolgokat szereti, akkor viszont az Apple a nyerő.
    Szerintem nem fer összehasonlítgatni őket.
    Mindegyik úgy jó, ahogy van.

Szólj hozzá Te is!