Az Apple az egyik legvonzóbb vállalat

HusztiD 2016.06.21. 17:54 Apple, Kiemelt hírek 0 db 123

WWDC_2016_Bill_Graham_Apple_Logo-780x441

Gondoltátok volna, hogy az amerikai piacon az Apple az egyik legvonzóbb vállalat? Sokan talán sejthettétek, hogy benne van a top 5-ös listában, ahol olyan riválisokkal néznek szembe a kaliforniaiak, mint a Google vagy a Facebook, amik tulajdonképp jobb helyezést is értek el.

A LinkedIn készült egy rangsorolással. Egészen pontosan mondhatjuk úgy is, hogy a legelső toplistával, ahol a Top Attraktív vállalatokat keresték – s feltehetően jövőre újra jelentkeznek egy új felméréssel. Az amúgy 433 millió felhasználóval büszkélkedő oldalon milliárdnyi adatot osztottak meg a felhasználók, melyekből sikerült elkészíteniük eme igencsak érdekes rangsorolást.

A szakértők a rendelkezésre álló adatokból leszűrték, hogy mely vállalatokhoz milyen mértékű felvételek vannak, illetve arra is irányult egy feltétel, hogy mennyire nagy előszeretettel maradnak az adott cégeknél a munkavállalók. A legelső helyen a Google végzett, ahol a beszámoló szerint nem csak, hogy a fizetések jók, de a vállalat még a munkavállalók családjait is támogatják valamilyen szinten.

Második és harmadik helyen a Salesforce és Facebook jutott, negyedikre pedig az Apple, amit ötödiken az Amazon követ. Természetesen ezen vállalatoknak sincs miért szégyenkezniük, azonban jelenleg a Google sokkal jobb feltételeket kínál, mint az említett vetélytársai. A top 10-es listában egyébként még az Uber, Microsoft, Tesla, Twitter és az AirBnB is helyt kapott.

Reméljük, hogy a LinkedIn jövőre is készül egy hasonlóan izgalmas felméréssel, s akkor kiderül, hogy képes-e az Apple javítani a jelenlegi helyzetén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!