Bemutatkozott az iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 és tvOS 10 – mi történt a héten?

HusztiD 2016.06.19. 15:52 Apple, Kiemelt hírek 1 db 319

Ez a hét egyértelműen a hétfő esti WWDC 16 konferencián bemutatott szoftverekről szólt. Szinte minden napra volt valamilyen érdekesség az iOS 10-et vagy a macOS Sierrát illetően, így mi összeszedtük közülük a legjobbakat és egyben legérdekesebbeket.

ios-10-lock-screen

WWDC 16 összefoglaló – minden amit tudnod kell!

Ahogyan azt vártuk, hétfő este folyamán Apple pedig megtartotta a Bill Graham előadóteremben a World Wide Developers Conference 2016 eseményt. Az előzeteseknek megfelelően bemutatkoztak a legújabb szoftverek, amelyekről összeszedtünk minden fontosabb információt. Ha lemaradtatok volna a keynote-ról, akkor most pótolhatjátok, hiszen megismerkedhettek a legújabb szoftverekkel.

wwdc1

Bővebben itt.

Vajon mennyivel kerülne többe egy iPhone, ha Amerikában gyártaná le az Apple?

Mint azt köztudott, Amerikában jelenleg két elnökjelölt van, aki azt állítja, hogy az Apple jobban járna, ha saját szülőhazájába vinné az iPhone gyártását, minthogy a kínaiakkal végeztetik el. A Massachusetts Institute of Technology ezúttal jól kiszámolta, hogy mivel és hogyan járna jól az Apple, ha az iPhone gyártását Amerikába vinné.

screenshot-2016-03-21-14-24-241458590026886

Bővebben itt.

Az Apple titkon kinyírta a Game Centert

Ahogyan már tudjuk, hétfő este folyamán bemutatkozott az iOS 10, melyből számos újdonságot láthattunk az előadás során. Annak ellenére, hogy sok dolgot elárultak az Apple fejesei, pár fontosabb információról elfeledkeztek említést tenni, azonban a szemfüles fejlesztőknek köszönhetően kiderült, hogy az iOS 10-ben már bizony nem lesz Game Center.

bug-game-center-ios-9-2-640x336

Bővebben itt.

Ezért nem készült el az iMessage Androidos változata

Az elmúlt hetek folyamán felmerültek olyan pletykák, amely szerint az idei WWDC-n az Apple bejelenti az iMessage Androidos változatát. Jól tudjuk, hogy mindez nem történt meg, hiszen ahelyett, hogy bemutatták volna a Google rendszerére írt alkalmazást, inkább egy rakás újdonságot pakoltak bele.

Screen-Shot-2016-06-14-at-22.45.30-780x449

Bővebben itt.

Federighi és Schiller párosa beszélt az iOS 10-ről és a miértekről

John Grubernek, a The Talk Show házigazdájának lehetősége volt röviden meginterjúvolni a hétfői WWDC két előadóját, Phil Schillert és Craig Federighit. A beszélgetés egyértelműen az újdonságokra terelődött, ahol az iOS 10-ről, az új köntösbe öltöztetett iMessage-ről és egyéb érdekességekről beszélgettek.

schiller

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megtudhattuk, hogy titkon energiavállalattá nőtte ki magát az Apple, majd jött egy hír, amely szerint sötétkék színben is elérhető lehet az iPhone 7, ami után nem sokkal még ütős koncepcióképeket is kaptunk. A WWDC után nem sokkal az Apple elérhetővé tette a konferencián látott videókat, majd nyilvánosságra hozták az Apple Design Awards 2016 legjobb alkalmazásait.

27531261362_7f6009cd3b_b

A hét második felében utalásokat találtak az OLED-es MacBook Próra, ami után jött egy ütős Apple Car koncepció, majd láthattunk egy videót az iOS 10 top funkcióiról. Ezek után nem sokkal láthattunk egy iOS 10 beta 1 és iOS 9 összehasonlító videót, ami után egy újabb pletykát kaptunk az Apple Watch 2-ről. Végül a hét vége előtt nem sokkal Trent Reznor bepipult a YouTube-ra, majd ismételten felröppent egy újabb pletyka az iPhone 7 kapcsán.

Ezek jutottak a huszonnegyedik hétre. Sok-sok érdekesség volt, feltehetően a jövő hét folyamán pedig ismételten olvashatunk további érdekességeket a WWDC-n bemutatott új szoftverekről. Illetve nem árt arról sem megfeledkezni, hogy most már bizonyos időközönként fognak érkezni ezek legújabb bétái, így kíváncsian várjuk a jövendőbeli fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. janika61 - 2016.06.19. 16:57

    Lényegesen olcsobbnak kell lennie ha át akarja vészelni,más márkák már 300- euért Leika kamerát raknak be,na mi lesz veled Apple ??

Szólj hozzá Te is!