Federighi és Schiller párosa beszélt az iOS 10-ről és a miértekről

HusztiD 2016.06.17. 17:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 478

schiller

John Grubernek, a The Talk Show házigazdájának lehetősége volt röviden meginterjúvolni a hétfői WWDC két előadóját, Phil Schillert és Craig Federighit. A beszélgetés egyértelműen az újdonságokra terelődött, ahol az iOS 10-ről, az új köntösbe öltöztetett iMessage-ről és egyéb érdekességekről beszélgettek.

Mint azt tudjuk, az Apple elérhetővé tett egy rakás olyan funkciót a fejlesztők számára, amit korábban nem, ilyen például Siri. A két vezető elmondta, hogy az Apple szeret bizonyos dolgokat megalkotni, mielőtt azt elérhetővé teszik a harmadik felek számára. Az, hogy megnyitották ezeket a kapukat a fejlesztők felé, csupán jó, hiszen sokkal több oldalúak lesznek a szolgáltatások. Nem mellékesen pedig emelni is fogja a felhasználói élményt, ami szintén nem elhanyagolandó dolog.

A WWDC 16 konferencia után többen észrevették, hogy az App Store-ban megtalálhatóak azok az alkalmazások, amik korábban gyárilag a készülékeken voltak. Arra irányult a kérdés, hogy ezek az alkalmazások mindig frissítik-e magukat, avagy várni kell a következő iOS megjelenéséig. Shiller és Federighi párosa megerősítette, hogy ezeket ugyan külön-külön nem lehet frissíteni, így mindig meg kell várni a legújabb iOS kiadásokat. Mellékesen még arra is fény derült, hogy ha egy gyári alkalmazást törlünk a telefonunkról, akkor az tulajdonképp nem törlődik le, csupán a felhasználói adatok vesznek el.

ios-10-lock-screen

A két vezető továbbá megemlítette a Mac App Store-t, amely több hasznos frissítésen ment keresztül, valamint hozzáfűzték, hogy a jövőben is gőzerővel fognak rajta dolgozni, hogy minél jobbá tegyék. Végezetül pedig szóba jött az iMessage, amiről annyit mondtak, hogy az iPhone felhasználók nagy előszeretettel használják az iMessage-et, ami kapcsán úgy érezték, hogy egy nagyobb frissítést kell rajta véghezvinni, ami szintén emeli a felhasználói élményeket.

Reméljük, hogy az ősszel érkező végleges változatban sem fogunk csalódni, hiszen az eddigi előzetesek szerint mindenféle jót belepakoltak az új operációs rendszerekbe az almás programozók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2016.06.18. 09:36

    Remelem hogy ez most csak vicc. Meg hogy nem torlodnek az alkalmazások – ez hülyeség.
    A masik is vicc hogy szívesen használjuk a iMessage-Et. Ez csak azert van mert sokan különbséget se éreznek, hogy iMessage-ér vagy SMS-T küldenek….

  2. strucc007 - 2016.06.19. 23:45

    Én pl. szívesen használom az iMessage-t, mert a környezetemben mindenkinek iPhone-ja van (sőt ez a céges teló is), nem kell mindenféle 3rd party appal szórakoznom. Egy dolog azonban bosszant, és az az, h vkinél az iMessage ki van kapcsolva!!! (és az is csak azért, mert nem kapok arról visszajelzést, h az illető elolvasta-e az üzenetem vagy sem).

Szólj hozzá Te is!