OLED érintőpanel és Touch ID utalások a macOS Sierrában

HusztiD 2016.06.15. 09:55 Mac 0 db 213

macbook-oled-bar

Az elmúlt hetek folyamán felröppent egy egészen merész pletyka, amely nagy valószínűséggel igaznak bizonyult – legalábbis a mostani információk alapján. Az ekkor napvilágra került hírek szerint a 2016-os MacBook Pro modellek a felső sor funkcióbillentyűi helyett egy OLED érintőfelületet kapnak, amelyről többek között a menu bar-on látható adatok olvashatjuk le.

Mint azt tudjuk, hétfő este folyamán az Apple bemutatta a legújabb szoftvereket, azóta pedig a fejlesztők számára egyaránt elérhetőek a legelső béták. A lelkes hozzáértők a macOS Sierra kódsoraiban utalást találtak arra, hogy valóban a pletykáknak megfelelő masinát dobnak piacra a kaliforniaiak.

Például van olyan parancs, ami által beállítható a ne zavarjanak mód vagy éppen a NightShift. Ez még nem is lenne annyira nagy dolog, azonban a parancsoknál ott van a LED kifejezés, ami a szakértők szerint arra ad utalást, hogy egy érintőfelületről lesznek elérhetőek ezek a funkciók. Ha kicsit tovább megyünk, akkor egyaránt van a Sierrában egy biometrikus beviteli eszközre utalás, azonban hogy ez pontosan mit takar, azt nem tudni. A feltevések szerint ez a Touch ID eljövetelét jelzi a MacBook Pro modelljeire.

Mi már nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a 2016-os MacBook Pro. A korábbi szóbeszédek alapján valamikor ősz környékén számíthatunk annak a megjelenésére – esetleg az sem kizárt, hogy a macOS Sierrával karöltve kapjuk meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!