Titkon energiavállalattá vált az Apple

HusztiD 2016.06.13. 10:15 Apple, Kiemelt hírek 0 db 219

apple-campus-2

Szép csendben az Apple létrehozott egy leányvállalatot Apple Energy néven, amit még előző hónap végén jegyeztek be Delawareben, aminek szintén Cupertinóban található a főhadiszállása. A jelenlegi hírek szerint az új vállalat az energiafarmokon termelt áram kereskedésére szakosodik, amelyek a már említett Cupertinóban és Nevadában találhatóak meg.

Mint az köztudott, az Apple az utóbbi időben eléggé erőteljesen belekezdett a zöldülésbe, hiszen már a tevékenységük jelentős része megújuló energiaforrásokon alapszik. Ha az adatközpontokat vizsgáljuk, ahol mondjuk elérhető az iCloud vagy az App Store, akkor oda bizony kelleni fog az energia, hiszen ezen szolgáltatásoknak 24/7-ben kell működniük.

Hiába hoztak létre kiemelkedő helyeken szolárfarmokat a kaliforniaiak, az este folyamán mégsem fognak áramot termelni. Talán ennek kapcsán jött az ötlet a vezetők körében, hogy létrehoznak egy leányvállalatot, amely energia kereskedéssel fog tevékenykedni. A hírek alapján az almások nem tudnak annyi energiát megtermelni, hogy saját áron adják el őket – tehát nem tudnak piaci árakat diktálni -, így kénytelenek lesznek a konkurensekéhez hasonló árakat szabni.

17159-14382-apple-solar-l

Jelen pillanatban, ha egy amerikai vállalat eladja a többlet áramát, azok az energiavállalatoknál fog kikötni, ami miatt képesek egy adott árral dolgozni. Na valami hasonló vár az almásokra, de cserébe 24/7 elérhető lesz az áramellátás számukra. Mondhatjuk úgy is, hogy olyan ez, mintha valaki háztartási méretű kiserőművet építene az otthonában: a korábban betáplált többletáramot később visszakapja, amikor nem tud annyit termelni, mint egy tűző napos időben.

Eléggé valószínűtlen, hogy az almások belefognak az elektromos áram kereskedésébe. Sokkal inkább azért lesz ez jó, mivel egy hidegebb téli napon, vagy szimplán csak egy borúson úgysem fognak annyi energiát termelni, mint amire szükség lenne, így a korábban már betáplált mennyiséget később igénybe tudják venni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!