iOS támogatást kapott a Google mesterséges intelligenciája, a TensorFlow

HusztiD 2016.06.09. 09:55 Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 0 db 314

tensorflow-lead

A Google elérhetővé tette a TensorFlow legújabb, 0.9-es verzióját GitHub-on, ami mostantól nem csak a saját platformjaikat, hanem az iOS-t egyaránt támogatja. A hét legelején ugyan már szó volt a Google-ről a Skynet kapcsán, de most már szinte egyre biztosabbak lehetünk, hogy a vállalat beélesítette a rendszerét, hiszen az mostantól az Apple rendszerein egyaránt elérhető.

Tulajdonképpen mi is az a TensorFlow? Mire jó? A TensorFlow-ot ha nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor mondhatjuk azt, hogy a hálózatok idegrendszere, hiszen ha levetítjük, akkor hasonlóan működik egy emberi agyhoz, mivel a szoftver által a gépek feldolgozzák az adatokat. Jelen esetben a hangsúly a mesterséges intelligencián van, ugyanis erőteljesen erre épül a TensorFlow, ugyanis önmagát fejleszteni képes.

Mostantól, hogy megkapta az iOS támogatást a TensorFlow, nem fogja azt jelenteni, hogy megnöveli az iPhone-unk IQ-ját, hiszen kicsikét másképp működik. Akárcsak Android esetében, ezentúl iOS-re egyaránt számíthatunk olyan alkalmazásokra a Google-től, illetve egyéb olyan fejlesztőkről, amelyek támogatják a TensorFlow-ot, ami által végeredményben sokkal jobb programokat kapunk és jobb felhasználói élményt biztosíthatnak a fejlesztők.

Mivel jelenleg még csak a korai 0.9-es verzió jelent meg GitHub-on, ezért kérdéses, hogy mikor jön a rendes, 1.0-ás. Illetve az sem tudott még, hogy milyen újdonságok lesznek benne, de érdemes lesz kivárni, hogy mégis mit fognak kezdeni vele az almás rendszereken.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!