A Fortune szerint az Apple a harmadik legjövedelmezőbb vállalat

HusztiD 2016.06.07. 09:50 Apple, Kiemelt hírek 0 db 166

fortune500

Szokás szerint (és immár mondhatni hatvankettedik alkalommal) rangsorolta a Fortune az amerikai nagyvállalatokat. A top 500-as lista az Egyesült Amerikai Államok GDP-nek a kétharmadát teszi ki 120 trilliárd bevétellel, melyből 840 milliárd dollárt profitáltak úgy, hogy közben 17 trilliárdos piaci értékkel rendelkeznek összesítettben, s nem utolsó sorban 27,9 millió embert foglalkoztatnak.

Röviden ennyit lehetne elmondani a Fortune-ról, azonban az Apple-ről egyaránt érdemes egy-két szót ejteni, akik az előző évhez képest két helyet javítottak, amivel a bronzéremig jutottak. Egy év alatt sikerült megelőzniük a Chevront és a Berkshire Hathaway-t, azonban a Walmart és Exxon Mobile még mindig előttük tanyázik egy kicsivel. A rangsorolást a bevételek alapján nézték, ami szerint az Apple majdnem eljutott a második helyig. Akár azt is lehetne mondani, hogy ha így haladnak, akkor hamarosan beérik őket, azonban érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi évben még növekvő eladásokat produkált az Apple, addig az idei évben már nem zárták annyira fényesen az első negyedévet.

Érdemes egyébként szintén megjegyezni, hogy a top 10-es listában az AT&T volt az Apple mellett az egyetlen tech vállalat, azonban a top 20-asban már többet találhatunk, mint például a Verizon, Amazon vagy a HP. Nem árt majd egy év múlva megnézni, hogy akkor hogyan alakul az Apple sorsa. Az utóbbi elemzések szerint az idei év nem lesz valami fényes a kaliforniai vállalat számára, hiszen csökkenő eladások elébe néznek, de ettől függetlenül remélhetően sikerül megtartani eme előkelő pozíciójukat.

A Fortune 500-as listáját itt találhatjátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!