A Tesla CEO-ja szerint az Apple-nek már sokkal hamarabb be kellett volna szállnia az autóiparba

HusztiD 2016.06.03. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 147

musk

A sosem szégyenlős és sok esetben provokatív Tesla vezérigazgatóját interjúvolták meg a Re/code legújabb konferenciáján. Természetesen mint a legtöbb esetben, a hírhedt autógyártó fejesét ismételten megkérdezték arról, hogy milyennek látja az Apple-t, hogy elkezdtek az autógyártás iránt érdeklődni.

A CEO elmondta, hogy az almásoknak már sokkal hamarabb el kellett volna kezdeniük az elektromos autó projektet. Mi több, tippelt egy kicsit, s szerinte 2020 előtt szinte biztosan nem fogunk kocsit kapni az Apple-től. És ez mennyire lesz késő? – tette fel a kérdést Elon Musk, amit azonnal megválaszolt. Nehéz megjósolni az autóipari gyártást és trendeket addig, míg el nem kezded látni, hogy az elvetett magok virágzani kezdenek, hiszen az ipari infrastruktúra már magában bámulatos.

Ettől függetlenül sok sikert kíván az Apple-nek és reméli, hogy összejönnek a kaliforniai vállalat a számításai. A Tesla vezérigazgatója felhozta, hogy manapság a játékok már-már megkülönböztethetetlenek a valóságtól. És most lépjünk előre 10 ezer évet a jövőbe, amikor már meg sem fogod tudni mondani, hogy melyik a kettő közül a valóság. Most képzeljük el, hogy van egy verseny, ahol a Teslának van ilyen előnye, így már megmondani nem lehet a különbséget.

REC_ASA_CODE2016-20160601-205943-3788.0.0

Persze ez nem éppen egy helytálló hasonlat, hiszen példának felhozhatnánk a Nokia és iPhone esetét. Maga a Nokia 1994-ben adta ki első telefonját, amit 13 évvel később az iPhone követett. Hiába lépett be az Apple később a piacra, mégis sikerült egy olyan készüléket megalkotnia, amely jóval túlmutat a Nokia eladásain. Nem mellesleg jelen korban szinte csak az iPhone-ról beszélhetünk, mint az egyik legnépszerűbb telefon.

Arról pedig, hogy az Apple Car-ból mikor lesz valami, még a jövő titka. Mint azt tudjuk, az almások nem azt az elvet vallják, hogy valamiben világelsők legyenek, hanem sokkal inkább azt, hogy amit csinálnak, azt olyan jól csinálják, hogy abban ők legyenek a legjobbak. Mi kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz az immáron nagyon-nagyon régóta pletykált Project Titan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!