Indiában nem értékesíthet használt iPhone-t az Apple

HusztiD 2016.05.31. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 178

india

Az indiai LiveMint arról számolt be a minap folyamán, hogy az ország kormánya hivatalosan visszautasította az Apple azon ötletét, hogy használt iPhone készülékeket értékesítsen. Mint azt már tudjuk, a kaliforniai vállalat az utóbbi időben igencsak ráfeküdt az újrahasznosított termékekre, hiszen sokak számára ez lehet a legkedvezőbb ajánlat.

Korábban a Bloomberg információi szerint már idézőjelesen kiderült, hogy ez lesz a telefonok sorsa, azonban a tegnapi nappal hivatalosan megerősítésre került a hír. Mindez annak ellenére, hogy az elmúlt napok folyamán Tim Cook az ország miniszterelnökével találkozott. De akár megemlíthetjük az előző hírünket egyaránt, amely szerint még ennél is keményebb szigorítások várnak az Apple-re.

Indiában egyébként nagyon szigorú korlátozások vannak, ugyanis egy vállalat csak akkor indíthat saját üzletet, ha már részt vesz az ökonómiában. Például csak akkor nyílhat meg egy Apple Store, ha az almások az ott található termékek legalább 30 százalékát az indiai gyárakban gyártották le. Ez egyrészt jó dolog az ország szempontjából, hiszen valamelyest fellendítik a gazdaságot, viszont a vállalatokra vetítve nem annyira kedvező.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem kedveznek India vezetői az almásoknak, mivel minden léptükben ott vannak. Viszont a kérdés tényleg az, hogy miért nem engedik a használt iPhone-ok értékesítését. Indiában amúgy sem keresnek jól az emberek, így nem mindenki engedheti meg, hogy egy prémiumkategóriás telefonnal mászkáljon. Azonban ha a használt piacon is ott lennének, akkor valamivel többen engedhetnék ezt meg maguknak, de sajnos ez egy jó darabig nem lesz így.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pal007 - 2016.05.31. 19:07

    Tényleg le kell ezt vezetni?

    Indiának a gyártásban van érdekeltsége, az teremt munkahelyeket GDP-t stb… a használt telefonok piaca mindezt nem szolgálja ki.

  2. Bigyo - 2016.06.03. 00:03

    De ez miert faj az Apple-nek? Reseller az lehet, es az is arulhat gondolom hasznalt telot. Ja, hogy akkor nem nala csapodik le kozvetlenul a profit

Szólj hozzá Te is!