14 millió forintnyi iTunes ajándékutalvánnyal húztak le egy 90 éves nagypapát

HusztiD 2016.05.30. 17:58 iTunes, Kiemelt hírek 0 db 367

iTunes Codes Gift Card scam

Egy Trentonban élő, közel 90 éves nagypapát vertek át az elmúlt hetek folyamán, kinek félretett pénzét jócskán megcsapolták a News Herald legutóbbi beszámolója alapján. A gyanútlan áldozattól összesen 50 ezer dollár értékű (14 millió forintnyi) iTunes ajándékutalványt sikerült kicsikarnia az elkövetőnek úgy, hogy az unokájának adta ki magát.

A történet szerint az áldozat május harmadikán kapott egy telefonhívást, melyben a csaló az idős ember unokájának adta ki magát. Először olyan indokkal kért pénzt, hogy autóbalesetet szenvedett Floridában, míg odavolt nyaralni. A mit sem sejtő áldozat készségesen segített neki, hiszen elment egy helyi GameStop boltba, ahol iTunes ajándékkártyát vásárol 4 ezer dollár értékben. Mivel  az elkövető látta, hogy mennyire segítőkész az áldozat, így az elkövetkezendő napok folyamán tovább zaklatta az idős embert, aki továbbra is készségesen segített.

Végezetül összesen 50 ezer dollárnak megfelelő iTunes ajándékutalvánnyal húzták le a nagypapát. Mivel az elkövető megígérte, hogy visszafizeti neki a pénzt, így az idős ember két hét múlva felkereste az unokáját, s afelől érdeklődött, hogy mikor tudja megadni a pénzét. Az unokája elmondta, hogy ő sosem kért tőle pénzt, így egyből rájöttek, hogy egy csalás áldozatai lettek. A helyi rendőrségen egyből feljelentést tettek, de tájékoztatták az áldozatot, hogy a kicsikart pénzösszeget már nem tudják visszaszerezni, mivel a ajándékkártyákon lévő számot lediktálta a csaló számára, aki már rég továbbadta azokat. Nem mellesleg összesen 91 ajándékkártyát mutatott be a férfi a rendőrségnek.

Kissé érthetetlen a történet, hiszen nem derült ki, hogy hogyan tudta elhitetni a csaló magáról azt, hogy ő az unoka. Vagyis a 90 éves férfi elmondása szerint nem volt oka azt feltételezni, hogy nem az unokájával beszélt telefonon. Illetve már csak ebből a példából is érdemes tanulni, ugyanis mint láthatjuk, a rendőrség sem tud már mit tenni, így továbbították a média felé az ügyet, abban reménykedve, hogy valamilyen módon kézre kerül az elkövető. Sajnos a helyi tévécsatorna visszautasította az ügyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!