Tesla féle töltőállomások bevezetésén dolgozik az Apple

HusztiD 2016.05.26. 15:57 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 221

apple-car-1

A Reuters jóvoltából ismételten felröppent egy újabb hír a már nagyon-nagyon régóta emlegetett Apple Car-ról. Mint az egy ideje már a pletyka tárgyát képzi, az almás vállalat gőzerővel dolgozik az autós projekten. A legutóbbi hírek szerint pedig a kaliforniaiak különféle töltőállomások iránt érdeklődnek annak érdekében, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a járművek töltése.

Egy hasonló technológia/megoldás után néz az Apple, mint amit a Tesla már egy jó ideje használ: minél több töltőállomással szeretnék ellátni az utakat, hogy a felhasználók ne legyenek annyira az otthonaikhoz kötve. Elvileg az almás szakik már felkerestek különféle vállalatokat, aki ebben tudnak számukra segíteni. Legalábbis nagyon ezt csicsergik a témában jártas madarak.

A mostani hírek alapján egyelőre nem jutott egyezségre senkivel sem az Apple, ami ugyan még nem baj, hiszen elsőnek magára az autóra szeretnének fókuszálni. Ha minden jól megy, akkor az Apple Car bemutatása után nem sokkal már több almás töltőállomás lehet az utakon, s remélhetően addigra már a jelenlegieknél egy sokkal gyorsabb töltési technológiát is sikerült bevezetni a piacra, ami által kevésbé lennének helyhez kötve a sofőrök.

A szóbeszédek szerint leghamarabb 2019/20 folyamán mutatkozhat be az első almás autó. Az elmúlt évek folyamán már több minden felmerült ezzel kapcsolatosan, de biztosra vélt dolgokat egyelőre mit sem tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pool - 2016.05.27. 01:02

    Hát a teslát kemény dió lessz lekörözni. Bele ne törjön az apple bicskája. Nagy bukta lehet ebből.

  2. Lacika54 - 2016.05.27. 12:07

    Azért azt lássuk be hogy az innováció, a design és a minőség az amit az Apple képvisel és tart, a többiek főleg a koppintásból élnek és én nem félek attól hogy az Apple (autó vonatkozásában) a Tesla után akarna menni. Tudom hogy ezen a téren nagyon nehéz most már újdonságot kitalálni (hibryd, elektromos, hidrogén hajtás) és megvalósítani, ezért én is nagggyyon kíváncsi vagyok hogy miben mesterkednek….
    Az nagyon buta ötletnek tűnik részemről hogy mi lenne ha a Tesla és az Apple összefognának ezen a projekten? Elonnak ott van a Tesla modellcsalád, a hozzá való kúthálózat amit rohamosan fejlesztenek mindenhol, az összes hozzátartozó elemmel (akkugyár, stb.) Tim meg tele van dollárral meg ötletekkel……gondoljátok végig mire mennének ezek ketten…..tudom-tudom ez már kicsit meredeknek tűnhet……vagy nem? Szerintetek jó pénzért dobjam nekik az ötletet?

Szólj hozzá Te is!