Tim szerint drága az iPhone – árcsökkenés várható?!

HusztiD 2016.05.24. 17:56 iPhone, Kiemelt hírek, Tim Cook 2 hozzászólás 881

20150929_tim-cook_0093-780x540

Sokak számára nem éppen olcsó mulatság egy Apple termék megvásárlása, s ezt a vállalat CEO-ja Tim Cook is nagyon jól tudja. Mint azt már tudhatjuk, az elmúlt napok folyamán Indiában járt az almások fejese, azonban nem olyan régen készült egy új interjú, ahol az NDTV-től Cikram Chandra készített egy pár perces riportot a fejessel.

Tim elmondta, hogy Indiában sokkal kevesebbet profitálnak, mint bárhol máshol, hiszen sokkalta drágák az árak, mint máshol. Szeretnének árat csökkenteni, azonban azt nem fejtette ki, hogy pontosan hogyan. Ha visszaemlékeztek a karácsonyi időszakra, akkor tudhatjátok, hogy az Apple remek árakkal várta az indiaiakat, hiszen már-már féláron kínáltak bizonyos iPhone modelleket.

A vezérigazgató kifejtette, hogy az indiai magasabb árak lényegében a vámnak és adónak köszönhető, ami által itt sokkalta drágább egy iPhone, mint például odahaza Amerikában. Nem nagy rá a valószínűség, hogy az Apple engedni fog az árakból, azonban, nem kizárt, hogy az utóbbi dolgokon fognak egy kicsit lefaragni, hiszen hamarosan Indiában is megnyitja kapuit a Foxconn.

iphone-plan-box-201509

Végezetül azt is megtudhattuk, hogy az Apple csapata a tőle telhető legjobb termékek megalkotásán van, emiatt dolgoznak ilyen árakkal. Tim szerint sosem adnának ki olyan produktumokat, amelyre nem büszkék, hiszen nem szeretnének egy olyan piac szegmensét képezni, akik csak úgy termékeket árulnak.

A fejes szavaiból arra következtethetünk, hogy Indiában hamarosan megindulhat az iPhone modellek árainak csökkenése, azonban hogy ez kihatással lesz-e más országokra, az egyelőre nem tudott. Vélhetően erre nem a válasz, hiszen az utóbbi időben Kína mellett Indiát vették célba az almások. Pedig milyen jó lenne, ha valamennyivel nálunk is csökkennének az Apple termékek árai!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Pósa Zoltán - 2016.05.24. 22:32

    Ez a cikk semmiről nem szól.

  2. Soma - 2016.05.25. 10:42

    Egy kicsit szerintem is megugrott az ár. Kb 20%-kal olcsóbb ár (mindn terméknél) sokkal arányosabb lenne.

Szólj hozzá Te is!