Touch ID feloldás lesz az OS X 10.12 egyik újdonsága

HusztiD 2016.05.20. 11:57 OS X 0 db 642

Apple-touch-id

Ahogyan egyre közelebb kerülünk az idei WWDC dátumához, úgy szivárog ki egyre több információ az OS X 10.12-ről. Először arról számoltunk be, hogy Siri integritást kap, most pedig arról fogunk, hogy milyen egyéb újdonságot mutathatnak be az almások a következő hónap folyamán.

A legújabb hírek szerint az OS X 10.12-ben már a Touch ID által is feloldhatjuk a Mac-ünket. Mindehhez egy Bluetooth LE kapcsolat lesz szükséges. Ha megadott távolságon belül van a telefon és a Mac, akkor ha feloldjuk a telefonunkat, azzal automatikusan feloldódik az OS X egyaránt. Hasonló ez, ahogyan a MacID működik, amiről még korábban beszámoltunk.

Teljesen jó és hasznos lesz ez a funkció, hiszen nem kell mindig beírni a jelszót, amikor bejelentkezünk. Elég lesz csupán kézbe fognunk az iPhone-unkat, majd a Touch ID segítségével feloldani a készüléket.

Az OS X 10.11-ben az Apple leginkább a stabilitásra koncentrált, de úgy tűnik hogy a 10.12-es rendszerben már inkább az újdonságok kapják a főszerepet. Vajon milyen újdonságra számíthatunk még az operációs rendszer kapcsán?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!