Szabadalomnak köszönhetően jöhet a Home gomb nélküli iPhone és a kijelzőbe épített Touch ID

HusztiD 2016.05.19. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 3 673

virtual-home-button

Talán fogalmazhatunk úgy is, hogy az elmúlt évek folyamán a dizájnerek jobbnál jobb koncepciókat alkottak meg. Például itt van a fenti képünk, amely egy olyan iPhone-t ábrázol, amelyről ténylegesen eltűnt a Home gomb. Kicsit merész elképzelés volt eddig a pontig, azonban napvilágot látott egy új szabadalom, amit még csak most fogadtak el, azonban az Apple már tavaly márciusban benyújtotta.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, érdemes megemlíteni, hogy már különféle kiegészítőgyártóknak sikerült olyan eljárásokat megalkotniuk, amely által nincs szükség magára az ujjlenyomat olvasóra. Vagyis inkább úgy fogalmaznánk, hogy ha a készüléken van ujjlenyomat olvasó, de azt letakarjuk, akkor attól még képes felismerni a felhasználó lenyomatait. Na valami hasonló elképzeléssel álltak elő a kaliforniaiak is.

A szabadalom alapján az Apple olyan megoldást alkotott meg, amely jobb alternatívát nyújt, mint maga a Touch ID. Lényegében egy “ultrahangos letapogatást” vezetnének be, amelynek köszönhetően az ujjlenyomat olvasót egyenesen a kijelzőbe tudnák integrálni. Mi több, a hivatalos információk szerint ez az újfajta eljárás sokkal precízebb lenne, mint amit ma a Touch ID használ.

iphoneconceptimage

Mire adhat ez utalást? Mivel ez is csak egy szabadalom, ezért nem tudni, hogy mikor köszön vissza az Apple termékekben az új eljárás. Viszont az utóbbi időben voltak olyan pletykák, hogy a 2017 folyamán érkező iPhone már kisebb kerettel kerülne a boltok polcaira, ami mellett elhanyagolná a fizikális Home gombot.

Hogy mi lesz ebből az egészből, azt egyelőre nem tudni. A madarak eddigi csicsergései alapján az Apple a következő évi iPhone modellekkel készül nagy dobásra, így akár az sem kizárt, hogy jövő ősszel már a teljesen megújult, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval kerülhet piacra a telefon.

Ti mit szólnátok hozzá, ha az Apple valóban bemutatna egy ilyen iPhone-t?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Patrik - 2016.05.19. 18:51

    Azonnali instant get lenne, csak az a baj ez másfél év múlva valósul(hat) meg. Addigra meg a Samsung es kínai társai megszokott módon simán lemásolhatjak szabadalom ide, vagy oda.. :/

  2. Krisz - 2016.05.19. 19:36

    :))))
    Mar biztoslevan masolva majd fizetik a buntit aztjovan

  3. FtL - 2016.05.19. 19:50

    Kicsit mintha lelassult volna az Apple,ha az őszi telefonjuk úgy fog kinézni mint a 6s csak máshol lesznek a csíkok szerintem kevés lesz az osztatlan sikerhez…

  4. András - 2016.05.20. 13:04

    Ugyan már :D jövőre még gyorsabb lesz egy nanosecundummal és nagyobb. Remélem mindenki emlékszik még arra amikor az iPhone 5 álhírek szerint kivetítővel, meg hologrammos billentyűzettel jön majd. Aztán nagyobb lett. Meg gyorsabb.

  5. FtL - 2016.05.20. 20:32

    …meg vékonyabb amire biztosan nagy szükség van de én jobban örülnék egy olyan optikának ami nem áll ki a hátlapból…

  6. Fehérsólyom - 2016.05.25. 22:06

    Jobb lenne inkább 5 db. Gomb alul.

Szólj hozzá Te is!