Még az Apple sem tudott hozzáférni a hajótörött iPhone adataihoz

HusztiD 2016.05.19. 15:57 iPhone 0 db 343

screen-shot-2016-04-30-at-4-44-02-pm

Még május elején jött a hír, hogy az Apple önkéntesen segít egy iPhone 6 feltörésében, amely nem olyan régen került elő egy hajótörés kapcsán. Az eset óta eltelt több, mint két hét, azonban az almások nem olyan régen jelezték, hogy sajnos már ők sem tudnak mit kezdeni a csaknem egy éve mindenféle környezeti hatásoknak kitett telefonnal.

Tavaly július folyamán két 14 éves floridai fiatal, név szerint Austin Stephanos és Perry Cohen hajóútra mentek az Atlanti-Óceánon, de sajnálatos módon sosem tértek haza. A rendőrség nyolc napig kereste a két fiatalt, de sikertelenül jártak. Úgy tűnt, hogy ezzel már lezárult a történtet, ugyanis semmilyen információ nem látott napvilágot egészen idén áprilisig, ugyanis ekkor találták meg Bermuda partjaitól 100 mérföldre a hajót, amivel útnak indultak. Sajnos a két fiú holttestét még mindig nem találták meg, azonban Stephanos iPhone 6 készüléke előkerült.

Az aktuális hírek szerint az Apple nem tudott hozzáférni a telefonon lévő adatokhoz, így a készüléket visszajuttatja a család számára, amennyiben úgy kívánják. Illetve azt szintén felajánlották, hogy ha kívánják, akkor más szakértő cégek számára is továbbítani tudják a készüléket és próbát tehetnek vele, bár egyelőre a két család ebbe nem egyezett bele, mivel Stephanos hozzátartozói szeretnék a fiúk által “nagy becsben tartott” emlékét a magukénak tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!