A Japan Display már nagyon várja, hogy OLED-re váltson az Apple

HusztiD 2016.05.13. 15:55 Egyéb, iPhone 0 db 222

iPhone6-display

A Japan Display már nagyon várja, hogy az Apple OLED kijelzőkre váltson, hiszen ezekkel a rendelésekkel húznák ki őket a csávából, ugyanis a hírek szerint a vállalat 31,8 milliárd jen (80 milliárd forint) veszteséggel zárta a legutóbbi pénzügyi évet. A beszámolók szerint ez részben a jen és dollár árfolyam ingadozásának köszönhető, ugyanakkor a japán cég megemlítette a csökkenő iPhone és iPad eladásokat, mint főbb okot.

A vállalat nagyon reméli, hogy az egyik legnagyobb partnerük OLED technológiára vált. A japán gyártó egyelőre képtelen tömegesen ezen kijelzők tömeges legyártására, mivel még nincs egy olyan gyáruk, ahol erre alkalmas eszközökkel vannak felszerelve. Az almás készülékekben jelenleg LED-es eljárást alkalmaznak, azonban a híresztelések alapján a következő évi iPhone 7s (vagy akár iPhone 8 – attól függ, hogy a 10. évforduló alkalmával mivel kedveskedik az Apple) már OLED kijelzőkkel lesznek szerelve.

Az OLED technológiát illetően az Apple több partnerre támaszkodik egyszerre, azonban egyelőre nem tudott, hogy milyen lesz a vállalatok közötti megoszlás. Az szinte biztos, hogy a Samsung bőven kap megrendeléseket, ugyanis jelenleg ők készítik a legjobb AMOLED paneleket. Az pedig, hogy mi lesz a Japan Display sorsa, egyelőre nem tudott. Feltehetően ha tömeggyártásra kerülne a sor, akkor a jelenlegi gyáraikat LED-ről OLED-re állítanák át, amivel szintén képesek lennének az új kijelzők gyártására.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!