A Foxconn által Indiát is felvirágoztatja az Apple

HusztiD 2016.05.13. 09:50 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 129

foxconn-main

A The Economic Times of India értesülései szerint az Apple legnagyobb partnere, a Foxconn hamarosan új gyárat nyit Indiában, ahol iPhone-okat fognak összeszerelni. Ha korábban nyomon követtétek a történéseket, akkor tudhatjátok hogy nem olyan régen Tim Cook találkozott az ország miniszterelnökével, akivel hasonló dolgokról tárgyaltak. Mint köztudott, Indiában csak akkor lehet az Apple-nek hivatalos almás boltja, ha az országukban létrehoznak egy gyárat, amivel munkát adnak az indiai emberek számára.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple így oldotta meg ezt a problémát, hiszen a mai napig csupán hivatalos viszonteladók vannak az országban, ahol sok esetben nem éri el a minőség azt a szintet, amit az almások elvárnak. Ennek apropóján már az sem kizárt, hogy hamarosan megnyílik az első hivatalos Apple Store az országban. Na de ne haladjunk még ennyire előre, hiszen egyelőre nézzük, hogy mi történt most, a legújabb hírek szerint.

Az információk alapján a Foxconn egy Maharashtrában található, 1200 hektáros telken kívánja létrehozni az új létesítményét, ahol kizárólag iPhone gyártáson lesz a hangsúly. A napvilágot látott infók szerint a 10 milliárd dollár értékű beruházás előreláthatóan 18 hónapon belül fog elkészülni. Mi több, a tervek szerint 2020-ra újabb 10-12 gyárat szeretnének felhúzni, ám ezekről egyelőre nem sokat tudni. Érdemes megemlíteni, hogy a vállalatnak korábban voltak gyárai Indiában, amelyek Nokia telefonokat gyártottak le egészen 2014-ig.

Tim Cook a 2016 Q2-es konferencián mellékesen megjegyezte, hogy India jelenleg olyan szinten van, mint amilyenen Kína volt 7-10 évvel ezelőtt – már ez akkor igaz, ha a kaliforniai vállalat szemszögéből vizsgáljuk, nem pedig globálisan. Ennek apropóján az Apple keményen fog dolgozni, hogy ezt az országot is felemeljék, hiszen a 2015 Q2-es adatokhoz képest 56 százalékos növekedést könyvelhettek el ezen a piacon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!