Az Apple Music-nak köszönhetően hatalmasat növekedett a Spotify

HusztiD 2016.05.11. 11:52 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 302

Spotify.iphone.macbook

Az előző év folyamán, mikor az Apple beszállt a zenestreamingelők piacára, akkor talán kissé aggodalommal töltötte el a Spotify csapatát, hogy egy újabb riválissal kell szembenézniük. Aztán teltek a hónapok, s végül kiderült, hogy még sem volt akkora mellényúlás az Apple Music, hiszen nem olyan régen már átlépték a 13 milliós előfizetői határt, amire a Spotify-nak hosszú évekre volt szüksége.

Maga a Spotify 10 éve indult útjára, s tulajdonképpen ez volt az első zenestreamingelő szolgáltatás, ami elnyerte a felhasználók tetszését. Nem csoda, hiszen ingyenesen használható, ugyanakkor nincsenek benne kéretlen reklámok. Mára ott tartunk, hogy maga a szolgáltatás 59 országban érhető el, amit világszerte 100 millió ember használ, amiből csupán 30 millióan fizetnek ténylegesen elő.

A legújabb információk szerint jelenleg összesen 30 millió olyan előfizető van, akik havi 9,99 dollárt fizetnek a Spotify Premium szolgáltatás ellenében. Ez tulajdonképpen 17 millióval több fizetős felhasználót jelent az Apple Music-hoz képest. Bár itt érdemes megjegyezni, hogy a két szolgáltató között 9 évnyi különbség van, így érdemes lesz kivárni a következő éveket, hogy mégis mennyire tud teret hódítani az Apple.

apple-music1

Jonathan Forster, a Spotify egyik alelnöke szerint a növekedést lényegében az Apple-nek köszönhetik, hiszen ahogyan beszálltak előző év júniusában a streaming piacra, úgy váltak népszerűbbé ők is. Elmondása alapján, ahogy megjelent az Apple Music, úgy kezdtek el minden eddiginél nagyobb ütemben növekedni.

Feltehetően a következő hónapi WWDC konferencián is szó esik majd az Apple Music-ról, azonban már most elmondható, hogy kevesebb, mint egy év alatt tettek szerit 13 millió előfizetőre, ami kimagaslóan jó aránynak minősül. Ezek után már tényleg érdemes lesz nyomon követni, hogy hogyan alakulnak az előfizetői táborok a két óriás között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.05.11. 19:21

    Azért ez jelent valamit. Eddig valaki csinált szart pl.: mobil, Tablet és az Apple megreformálta és csinált jobbat, most meg csak kullog a többiek után lásd Spoty vagy Samu.
    Nincs ez így jól.
    Valaki picsanrughatna mar a Tim gyereket meg az íve gyereket….
    Tim szar vezeto, olyan fajta aki pedáns jó tanuló gyerek de semmi saját ötlete, Ive meg már elfelejtette milyen volt amikor Jobs dirigált most nem basztatjak ezért ellustult.

Szólj hozzá Te is!