Második felvonás: további érdekességekről beszélt Tim Cook

HusztiD 2016.05.05. 17:54 Kiemelt hírek, Tim Cook 2 hozzászólás 285

timcookjimcramerpart2

A tegnapi nap folyamán már beszámoltunk a CNBC Mad Money féle Tim Cook interjú első feléről, azonban most megérkezett a második felvonás. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a második körben nagyon érdekes dolgokat osztott meg a közeljövővel kapcsolatosan.

Amikor arról kérdezték az almás CEO-t, hogy mire a legbüszkébb, akkor Tim csupán annyit válaszolt, hogy minden olyan dologra, amit helyesnek éreznek. Példaként megemlítette a vállalat törekvéseit, hiszen az utóbbi évek folyamán egyre több megújuló energiát használnak globálisan, amivel megpróbálják minél jobban megóvni a környezetet. Nem mellesleg a CEO példának felhozta az emberi jogokat is, hiszen mint azt tudjuk, az almások nagyon emberpártiak.

Tim nagyon büszke arra, hogy az Apple egyfajta boldogságot ad a felhasználók számára. Azt érti ezalatt, hogy olyan képességeket ad az embereknek, amit másképpen meg sem tudnának valósítani. Itt érdemes az Apple múltkori reklámját megnézni, amelyben egy fogyatékkal élő gyerek mindennapjaiba kaphattunk betekintést.

fbi

Természetesen nem maradhatott el az utóbbi időkben már igencsak felkapott téma, az Apple és FBI párharca. Cook elmondta, hogy az egész ügy teljesen nagy visszhangot keltett, holott az FBI csupán annyit kért, hogy adjanak hozzáférést a legújabb verziójú iOS-hez, ami által képesek lettek volna feltörni az adott telefont. Nyilván ezt a hozzáférést azért nem adták meg a szövetségiek számára, mivel akkor emberek millióihoz férkőzhettek volna be, amivel kockáztathatták volna az adataik biztonságát.

A végső kérdés pedig arra terjedt ki, hogy ki az, akit igazán elismer az Apple CEO-ja, vagyis hogy ki az, akire felnéz. Talán sejthető a kérdésre a válasz, de ha nem menne, akkor megsúgjuk, hogy Steve Jobsra néz még mindig fel a CEO. Nagyon nagy tiszteletet tanúsít Steve iránt, ugyanakkor úgy hiszi, hogy ezidáig nem volt még egy olyan ember mint ő. A vállalat társalapítója mellett pedig Bobby Kennedy és Dr. Kinget hozta fel, hiszen ők is nagy alázatot mutattak az emberiség iránt.

Ha lemaradtatok volna az interjú első részéről, akkor azt itt pótolhatjátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2016.05.06. 11:57

    Ebbe semmi érdekesség nem volt. Beszélt a nagy semmiről.

  2. Color - 2016.05.08. 10:37

    Ha Stewe Magyar lenne a válaszai ezek lettek Vona: Orbán Viktor, egyébként meg a középső újjam Viagrán él!

Szólj hozzá Te is!