Tim Cook a Q2-es pénzügyi konferenciáról: túlságosan túlreagálta a Wall Street

HusztiD 2016.05.04. 17:55 Tim Cook 0 db 118

screen-shot-2016-05-02-at-7-01-29-pm

Az Apple első számú embere a CNBC Mad Money című műsorába kapott meghívást, ahol a házigazda, Jim Cramer faggatózott a múltheti 2016 Q2-es pénzügyi konferenciáról. Hiába az 50 milliárd dolláros bevétel és 10 milliárdos profit, az ezt megelőző évhez képest jócskán alul teljesítettek az almások.

Tim elismerte, hogy a vállalat messze nem teljesített úgy, ahogyan a Wall Street várta. A vezérigazgató elmondása alapján ez azért volt, mivel a piac egy lassabb, úgynevezett frissítési ciklust teljesített az idei év első három hónapjában, míg egy évvel korábban ez az arány sokkal magasabb volt. Tim-ék úgy vannak, hogy leginkább az számít, hogy mennyire elégedettek a vásárlóik. Természetesen a 10 milliárd dolláros profittal sem szégyenkezhetnek, ugyanis többet értek el, mint a legtöbb vállalat, azonban csak a Wall Street fújja fel ennyire a dolgokat.

A kérdezz-felelek során szóba jött az innováció. Sokak szerint az Apple már nem olyan innovatív, mint amilyen ezelőtt volt. Cook erre csupán annyit válaszolt, hogy hatalmas innovációk előtt állnak. Ha az iPhone-ról beszélünk, akkor elmondta, hogy olyan dolgokat fognak a későbbiek folyamán bevezetni, ami nélkül nem fogunk tudni élni, csupán jelenleg még nem tudjuk, hogy mi lehet az, amíg meg nem tapasztaljuk. Vajon ezzel a kijelentésével azt akarta sejtetni, hogy az iPhone 7 az előzetes várakozásokkal szemben mégis nagy durranás lesz? Lehetséges.

apple1

Végül szóba esett a Szolgáltatások szekció, amelyről Tim elmondta, hogy egy felhasználók kapcsolata annyival nem ér véget, hogy azt megvásárolja a készüléket. Aki rendelkezik valamilyen Apple termékkel, az nagy valószínűséggel használni fogja a szolgáltatásokat, ami jelenleg a második legjobban növekvő terület az almásoknál az Apple Pay és Apple Music-nak köszönhetően.

Ha azt nézzük, akkor már nincs olyan messze a szeptember, így mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy mégis mire utalhatott az almások vezetője. Reméljük, hogy a pletykákkal ellentétben mégis egy szignifikáns vérfrissítést kapunk, minthogy megkapjuk az iPhone 6s új kiadását kicsikét másabb köntösben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!