Önkéntesen segít egy iPhone 6 feltörésében az Apple

HusztiD 2016.05.02. 09:50 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 083

screen-shot-2016-04-30-at-4-44-02-pm

Eddig az FBI és az iPhone 5c esetéről olvashattunk egy csomót, azonban most egy másik, némileg hasonló eset lesz a középpontban. Tavaly július folyamán két 14 éves floridai fiatal, név szerint Austin Stephanos és Perry Cohen hajóútra mentek az Atlanti-Óceánon, de sajnálatos módon sosem tértek haza. Az Egyesült Államok parti őrsége nyolc napon át kutatott a fiatalok után, de sikertelenül jártak.

Nagyon úgy tűnt, hogy itt a történet vége, ugyanis már semmilyen információ nem látott napvilágot egészen idén áprilisig, ugyanis ekkor találták meg Bermuda partjaitól 100 mérföldre a hajót, amivel útnak indultak. Sajnos a két fiú holttestét még mindig nem találták meg, azonban Stephanos iPhone 6 készüléke előkerült az ABC News beszámolója szerint.

Az eset után nem sokkal Stephanos apjának adták át a fiú telefonját, azonban Cohen édesanyja bíróság elé vitte az ügyet. Egészen pontosan arra kérte őket, hogy segítsenek a fiú telefonjának a feltörésében, hiszen hátha van rajta valami olyan információ, amivel talán kiderül, hogy hol tűntek el a fiúk.

HT_austin_stephanos_perry_cohen_jt_150726_v4x3_16x9_992

Természetesen az ügy egyből eljutott a kaliforniai vállalat felé, akik megígérték, hogy segítenek az előkerült iPhone 6 feltörésében és elemzésében. Az ígéretek alapján az Apple megvizsgálja a telefont és ha találnak rajta bármilyen féle információt, akkor azt lezárják és elküldik a bíróság számára.

A fenti képen szemmel látható, hogy milyen állapotban van a csaknem egy éve eltűnt telefon. Semmilyen ígéret nincs rá, hogy mit fognak tudni kihozni belőle. Az is lehet, hogy semmit, hiszen ennyi idő alatt már erősen ki volt téve a környezeti hatásoknak. Végül pedig ebből látszik, hogy az Apple mégsem olyan kegyetlen, ahogy a média beállította az FBI ügy kapcsán. Mi pedig reméljük, hogy sikerül hozzáférni a telefonon található adatokhoz, illetve hogy ha sokkal nem is, de valamivel előrébb lesz a két tini családja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Istvan - 2016.05.02. 11:37

    A sós viz ugyis kinyirta a telot…….. :s

  2. J.Tibor - 2016.05.03. 11:50

    Ha a sós viz tönkre is tette az alaplapot , attol még a háttértáró nembiztos hogy sérült .Szerintem az a
    Apple nél kitudják szedni ezt az egységet az alaplapról és beépieni egy másik készülékbe . Vagy valami hasonló :)

  3. J.Tibor - 2016.05.03. 11:50

    Háttértároló “

Szólj hozzá Te is!