Visszaesőben az Apple; újabb pletykák az iPhone 7-ről – mi történt a héten?

HusztiD 2016.05.01. 14:50 Apple, Kiemelt hírek 0 db 457

Ez a hét sem telt unalmasan, ugyanis a hét elején az Apple megejtette a legújabb pénzügyi konferenciáját, ami után egy rakás érdekes hírről számoltunk be. Ha valamiről lemaradtatok volna, akkor mi most összeszedtük az elmúlt egy hét legérdekesebb történéseit.

applehq

2016 Q2: avagy az elemzők előre megmondták?

Magyar idő szerint kedden este az Apple megtartotta a 2016 Q2-es pénzügyi konferenciáját. Korábban az elemzők nagyon borús negyedévre számítottak, hiszen az előzetes számításaik alapján az iPhone eladások innentől kezdve csökkenő tendenciát fognak mutatni, amiben végül is igazuk lett.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Digitális Home gombot kaphat az iPhone 7

A beszámolók szerint az Apple idén búcsút int a fizikális Home gombtól. Elvileg továbbra is lesz egy gomb a kijelző alján, azonban ez sokkal inkább digitális lesz, mintsem egy rendes fizikai. Elvileg már ezzel a lépéssel egy fokkal vízállóbbá teszi a kaliforniai vállalat az ősszel érkező telefonját. Elvileg.

virtual-home-button

Bővebben itt.

Immáron 13 millió előfizetője van az Apple Music-nak

Két hónappal ezelőtt még 11 millió aktív fogyasztója volt az almás szolgáltatásnak, azonban a legfrissebb információk szerint immáron 13 millióra duzzadt ez a szám. Egészen elképesztő adatok ezek, hiszen ha azt nézzük, hogy 10 hónapja indult útjára a szolgáltatás, akkor ahhoz képest elég sok fizetős felhasználót nyertek meg.

apple-music1

Bővebben itt.

40 milliárd dollárt esett az Apple értéke egyetlen éjszaka alatt

Magyar idő szerint kedden este az Apple megejtette a 2016 Q2-es pénzügyi konferenciáját, ami finoman szólva sem volt kedvező, hiszen 13 évnyi növekedés után visszaesést könyvelhettek el. Másnap reggelre az AAPL értéke 8 százalékot esett vissza, amivel 100 dollár alá ment a részvények értéke. Nem csoda, hiszen 8 milliárddal kevesebb bevételt produkáltak, miközben 10 millióval kevesebb telefont adtak el az előző év ugyanezen időszakához képest.

apple-money2-ss-1920.768w_derived

Bővebben itt.

A TSMC már 7 nanométeres processzorokat tervez

Az Apple egyik főpartnere az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy hamarosan megkezdik a 7 nanométeres chipek gyártását. A hivatalos információk szerint 2017 elején már kezdetét veszik a munkálatok, s elvileg 2018 első feléig tervezik a tömeggyártást.

TSMC_wafers

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején volt egy tavaszi nagytakarítás, ami után arról számoltunk be, hogy júniustól az Apple megszünteti az eredeti watchOS támogatottságát, illetve hogy Kína beintett az Apple-nek. Újabb reklámokat kaptunk az Apple-től, melyben Neil Patrick Harris is feltűnik, ami után megtudhattuk, hogy az almások uralják a Szilikon Völgyet. A hét közepén egy kirándulást tehettünk az Apple egyik partneréhez, a Pegatronhoz, ugyanis most először engedtek be riportereket a gyárba.

screen-shot-2016-04-25-at-2-08-30-pm

A hét második felében szó esett egy pánik gombos iPhone-ról és elvileg az ősszel érkező telefon tervrajza is kiszivárgott. Tovább tarol az Apple Watch, illetve az Intel egyaránt száműzné a jack portot. A hét vége előtt nem sokkal pedig egy holttestet találtak az Apple főhadiszállásán, illetve az Apple Car révén újra felmerült a Fiat Chrysler, majd megtudhattuk, hogy akár az Intel gyárthatja az iPhone 7s LTE chipjeit.

Ennyi volt a tizenhetedik hét. Hogy mit várhatunk az elkövetkezendő napok folyamán? Azt nehéz lenne jelen pillanatban megjósolni, de akár az sem kizárt, hogy hamarosan megkapjuk az iOS 9.3.2 végleges kiadását, hiszen a hét folyamán már a harmadik bétáját adta ki az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!