Pánik gombbal szerelt iPhone érkezhet?!

HusztiD 2016.04.27. 12:14 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 360

india

Az Indian Express beszámolója alapján Indiában új törvényjavaslatot hoztak meg, amely szerint 2017. január elsejétől csak olyan telefonokat forgalmazhatnak a kereskedők, amelyeken vannak pánik gombok. Természetesen minden készüléknek rendelkeznie kell GPS-szel, hiszen vészhelyzet esetén ez alapján mérnék be a felhasználókat.

A hírek szerint minden telefonon lenni kell egy olyan fizikai gombnak, amelyet ha háromszor lenyomunk egymás után, akkor az automatikusan értesíti a segélyhívót. A leírások alapján ez kizárólagosan csakis fizikai gomb lehet, olyan megoldást nem fogadnak el, ami az érintőkijelzőn keresztül történik, mivel az hasztalan lenne vészhelyzet esetén.

Mára elmondhatjuk, hogy szinte minden telefonban van beépített GPS (Indiában egyébként még sok nyomógombos, nem okos készüléket használnak), az Apple pedig az iPhone 3G óta integrálja telefonjaiba. Elvileg erre azért lesz szükség, mivel ha valaki vészjelzést ad, hogy bajban van, akkor a telefonja automatikusan elküldi a koordinátáit a szervek felé, amivel könnyedén beazonosíthatják.

Hogy ez pontosan mekkora kihatással lesz az Apple-re, azt egyelőre nem tudni. Indiát egyébként nem olyan régen kezdték el meghódítani a kaliforniaiak, hiszen ez az ország még egy eléggé kiaknázatlan terület, így nem feltétlen hagyják veszni a piacot. A kérdés már csak az, hogy mégis milyen megoldással állnak elő, ami megfelel az adott feltételeknek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2016.04.28. 19:15

    Ra teszik a funkciót a hangerő szabalyzora es kész – kikapcsolt állapotban nincs funkciója most.

Szólj hozzá Te is!