KGI: 2014 óta nem tapasztalt csökkenésre számíthat az Apple

HusztiD 2016.04.25. 09:46 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 154

apple1

A KGI hírhedt elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, ugyanis publikálta a legújabb számításait, melyek nem túl fényes jövőt jósolnak az Apple-nek, már ha az idei iPhone eladásokat nézzük. Kuo reményei szerint az Apple telefoneladásai idén olyan mértékűek lesznek, mint a két évvel ezelőttiek.

A szakértő szerint a legrosszabb esetben az Apple 190 millió iPhone-t fog leszállítani az idei év folyamán. Ha ezt a 2014-es tényleges adatokhoz hasonlítjuk, akkor ott 193 milliónál állt meg a számláló. Ha egy kicsit derűsebbek vagyunk, akkor akár 205 millió darabot is leszállíthatnak az almások. Legrosszabb esetben 18,1 százalékot, míg legjobban 11,6 százalékos éves csökkenésnek felelnek meg ezek az adatok.

Kedvenc elemzőnk hozzáfűzte, hogy az Apple továbbra is bent lesz a top 5 gyártók listájában, azonban ő lesz az egyetlen, aki eladásai idén csökkenő tendenciát fognak mutatni. Kuo kifejtette, hogy a nemrég piacra dobott iPhone SE csupán minimálisan lesz kihatással az Apple teljesítményére. Szerinte ebből a készülékből mindösszesen 12-18 millió darabot szállíthatnak le világszerte.

iphone-7-mockup

Szóba jött még az egyelőre homály fedte iPhone 7 egyaránt. Az elemző úgy hiszi, hogy az új csúcsmodell nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, ugyanis nem lesz akkora nagy előrelépés a jelenleg piacon lévő modellekhez képest. Végül pedig kifejtette, hogy szerintem csupán jövőre, 2017-ben vár igazán nagy fejlesztés az iPhone 7s-re, ami nem csak új dizájnt, de AMOLED kijelzőt kap egyben.

Hogy ezekből mi válik be, vagy mi nem, azt csak az év legvégén tudhatjuk meg. Viszont érdemes lesz kivárni a holnap estét, hiszen az Apple ekkor ejti meg a 2016 Q2-es pénzügyi konferenciáját, amiből remélhetően nagyon érdekes dolgok fognak kiderülni.

Szerintetek tényleg ilyen mértékű csökkenésre számíthat az Apple?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc007 - 2016.04.26. 08:18

    Szerintem igen. Egy véges piacon nem lehet korlátlanul növekedni, inkább úgy gondolom, h stagnálni, majd szinten tartani kell (tudom, a mohó részvényeseknek zseton kell, épp ezaz aminek véget kéne venni).
    Ami a nagy durranást illeti, szerintem ebben is igaza lesz. Sajnos minden évben elmarad az a nagy durranás, nálam már évek óta nincs meg az ún. must have érzés egy-egy új model láttán. Hiányzik egy olyan új feature, amit a konkurencia csak 2-3 év múlva tudna használhatóan másolni.
    Eddig 2 évente kötelezően cseréltem telefont, de most már nem érzem szükségességét, ha meg eltűnik a jack dugó, még kevésbé fogom. Talán a mostani i6-ot lecseréltem majd egy S-re és annyi.

Szólj hozzá Te is!