Semmit sem talált az FBI az elkövető telefonján – fölösleges volt a pereskedés?!

HusztiD 2016.04.22. 17:59 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 166

iphone5c

Hosszú hetek óta olvashatunk folyamatosan az Apple és az FBI mizériájáról. A történet röviden annyi, hogy a tavaly novemberi San bernardinói terrortámadáskor a rendőrség elfogta Syed Farook névre hallgató gyanúsítottat, akinek lefoglalták az iPhone 5c készülékét. Ebből indult ki minden, hiszen az FBI szerette volna, ha az almások feltörik a szóban forgó telefont, azonban erre nem került sor.

A többit pedig már tudjátok, hiszen nem olyan régen egy izraeli vállalat segítségével sikerült hozzáférni a telefon adataihoz és biztonsági mentéseihez. A CNN legutóbb arról számolt be, hogy az FBI semmi hasznos információt nem talált Farook telefonján. A hivatalos információk szerint a gyanúsított nem lépett kapcsolatba egy a támadásban résztvevő összeesküvővel sem.

A beszámolóból azonban megtudhattuk, hogy volt egy 18 perces holtidő, amiről semmit sem tudnak. A támadás után Farook telefonja azt jelezte, hogy egy helyben volt, de hogy mit csinált, arról nincs információ. Van egy olyan feltevés, hogy Farook ekkor a feleségével közösen cselekedtek a támadást illetően.

Annak ellenére, hogy semmi hasznos információt nem találtak a telefonon, az FBI úgy érzi, mégis előrébb haladtak. Jelenleg most a már említett 18 perces kiesést kell kivizsgálniuk, s akkor feltehetően okosabbak lesznek. Bár ha eddig nem találtak semmiféle hasznos információt, akkor feltehetően nem az a szűk 20 perces időintervallum fogja megváltani az egész nyomozást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!