App Store vs Google Play – a kevesebb néha több

HusztiD 2016.04.20. 17:54 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 764

App-Store-vs-Google-Play-940x602

Az App Annie csapata készült egy új felméréssel, amiből kiderült, hogy a Google Play áruházban ugyan kétszer annyi letöltést könyvelnek el, mint az App Store-ban, azonban az utóbbi mégis jövedelmezőbb. Évek óta hasonlóak a statisztikai adatok, azonban az utóbbi időben a Google sem panaszkodhat.

Három évvel ezelőtt az App Store vezetett minden versenyszámban: ekkor még itt született a legtöbb letöltés, s nyilvánvalóan itt generálták a legtöbb bevételt. Mindezt persze úgy érte el az Apple, hogy kisebb volt a piaci megoszlása, mint az Androidnak. De azóta eltelt három év, a droidosok lassan elkezdték felvenni a nyúlcipőt.

A legfrissebb adatok alapján az idei év első negyedévében a Play Store letöltései a kétszeresét tették ki az almásokénak. Jogosan hihetnénk, hogy a Google boltja jövedelmezőbb, azonban a számok magukért beszélnek: fele annyi letöltéssel az App Store 90 százalékkal több bevételre tett szert, mint a konkurens platform.

Worldwide-app-downloads-and-revenue-Q1-2016

A Google Play-t illetően a legnagyobb piac az természetesen az Egyesült Államok volt, de leginkább Vietnámban, Argentinában és Egyiptomban növekedett az utóbbi három hónapban a digitális bolt. Ha pedig az App Store-ról beszélünk, akkor a bevételek és a letöltések Kínában növekedtek a legnagyobb mértékben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Gergo - 2016.04.20. 20:28

    Mondjuk ez olyan felmérés, mintha azt néznénk, hogy a Ferrari tulajok sokkal drágábban vásárolnak ruhát mint a Suzuki tulajok… Nyilván ha az androidos telefonok kb 30%-a ilyen 10-20 ezer Ft-os kínai telefon, arról kicsit kevesebb ember fog venni 1-2 ezer Ft-os játékokat/appokat. De ha kiadsz 200+ezret egy telefonért, akkor hajlandóbb leszel 1-2 ezret egy appra is elkölteni.

  2. Patrick - 2016.04.21. 08:42

    Én anno mikor kijött a GTA San Andreas iOS-re, le töltöttem 5,99€-ért (kb 2.eFt) azóta is töltök fizetős appokat de csak ha valami nagyon nagyon megtetszik. Bár Inkább iTunes-ban vásárolok csengőhangot ha van olyan zene ami nagyon bejön. + ott az Apple Music tagság.

Szólj hozzá Te is!