Egy osztrák partner segíthet az Apple Car legyártásában

HusztiD 2016.04.19. 17:56 Apple, Kiemelt hírek 1 db 393

apple-car-1

A német Frankfurter Allgemeine legutolsó hírei szerint az Apple egy osztrák székhelyű partnerre talált az Apple Car-t illetően. A friss hírmorzsák szerint a Magna vállalat lehet az almások segítségére az autógyártás terén, illetve az is kiderült idézőjelesen, hogy egy új titkos laboratóriumot nyitottak Berlinben, ahol egy 15-20 fős mérnökcsapat tevékenykedik. Elvileg mindegyik szakember egy-egy nagyobb vállalattól igazolt át az Apple-höz az utóbbi hónapok folyamán.

A Magna talán ismeretlen lehet sokatok számára, pedig olyan ismertebb autógyártók segítségére volt eddig, mint a BMW. Általában itt gyártatják le a limitált példányszámú modelleket, akárcsak a hírhedt gyártó tette az X3-as modelljeivel. Sőt, a BMW számára az elkövetkezendő 6-7 évben még több ezer autót fognak leszállítani a jelenlegi hírek alapján.

Amennyiben igazak a mostani szóbeszédek, akkor nem véletlen, hogy az Apple a német és osztrák piacot választotta. Ha megnézzük, akkor Európa szerte itt van a legnagyobb piac, ahol olyan prémium márkák képviselik magukat, mint az Audi, BMW, Mercedes vagy a Porsche. Ha már szóba jött a Mercedes, akkor elvileg tavaly februárban az Apple-nek sikerült egy korábbi fejlesztési vezetőt átcsalniuk magukhoz, Johann Jungwirthet.

Ezelőtt hónapokkal pedig egy olyan hír járta a netet, amely szerint az Apple vezetői találkoztak az osztrák Magna illetékeseivel, hogy az elektromos autó projektről beszéljenek. Erről azóta nem sokat olvashattunk, azonban a mostani beszámoló szerint sikerült a két félnek megegyeznie.

AppleCarFront34_v003-780x439

Az előzetes információk szerint leghamarabb 2019/20 folyamán mutatkozhat be az Apple Car. Természetesen nagyon messze van még ez az időpont, így addig vélhetően csak újabb és újabb pletykákat fogunk olvasni a témát illetően. Viszont amennyiben igazak a mostani hírek, akkor talán megnyugodhatunk, hiszen olyan partnerei és mérnökei vannak az Apple-nek, akik már évek óta benne vannak az autóiparban. Arról pedig, hogy milyen lesz az almás kocsi, egyelőre még semmit sem tudni.

Vonatkoztassunk el most mindentől, amit eddig olvashattunk. Szerintetek milyen lesz az Apple Car? Ti milyennek tudjátok elképzelni (külső, belső és funkciók)?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pool - 2016.04.19. 23:05

    Hát ha annyira fognak tudni autót gyártani mint minden mást amit eddig gyártottak akkór szuper lessz. Ami apple az minden egy zseniális alkotás, precizen igényesen kidolgozva. Kiváncsian várom az autót. És azt h meik kategoriába lessz helye.

Szólj hozzá Te is!