KGI: jövőre szakít az alumínium dizájnnal az Apple

HusztiD 2016.04.18. 09:45 iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 683

iphone-6-concept-nowhereelse-and-martin-hajek-003

A KGI híres elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott magáról, s elmondta, hogy szerinte milyen lesz a következő év folyamán érkező iPhone 7s. Aki még nem ismerné Kuót, annak annyit érdemes röviden tudnia, hogy ő az egyik leghíresebb Apple elemző, akinek már több jóslata bevált az elmúlt évek folyamán. Na de legyen elég ennyi és nézzük, hogy miket mondott ezúttal.

Kicsit érdekes az elemző legutóbbi jóslata, hiszen úgy hiszi, hogy a 2017 őszén érkező iPhone 7s drasztikus változáson fog átesni. Szerinte az Apple visszatér a korábbi iPhone 4/4s dizájnhoz, s egy teljesen üveg hátlapot fog kapni a telefon. Elgondolása alapján az Apple-t egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mennyire lesz törékeny, hiszen a dizájnt fogják előnyben részesíteni. Apropó, ezekben a modellekben fognak bemutatkozni az AMOLED kijelzők egyaránt.

És miért lesz teljesen üveg? Kuo úgy hiszi, hogy amikor az Apple átállt az alumínium hátlapokra, akkor a többi konkurens is elkezdett ilyen anyagokat használni, amivel többé kevésbé hasonlítanak az almás telefonokhoz. Szerinte pont ezért fog visszatérni Jony Ive csapata az üveghez, ugyanis ezzel némileg elszigetelik magukat a többiektől. Ergo visszatérnek a gyökerekhez, azonban az elemző ezúttal nem fejtette ki, hogy pontosan milyen formatervet kaphatnak majd az új készülékek (szögletes avagy kerekített).

Apple-iPhone-7-concept

Érdekes elgondolás ez egyébként, ugyanis ha visszatekintünk az előző évekre, akkor jól tudjuk, hogy az Apple kétévente frissíti az iPhone dizájnját. Ez azt jelenti, hogy az idén megjelenő iPhone 7-nek egy teljesen új formatervet kell kapnia, amit a következő évben érkező modell tovább visz. Ebből látszik, hogy a legújabb elemzése kissé fura, azonban nem kizárt, hogy az Apple lép egy nagyot, s meglepi a felhasználókat.

Szerintetek melyik volt az eddigi legjobb iPhone dizájn? Illetve örülnétek, ha tényleg visszatérnénk az üvegborításhoz?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Patrick - 2016.04.18. 12:28

    Biztos vagyok benne hogy ha tényleg üveg lesz az egesz telefon, akkor azt brutal jol össze fogjak rakni! Főleg ha szem elott tartják majd a telefon vékonysagat is! (Ami 100%) egyébként abszolút igaza van az Apple-nek, hisz a telefonok 95%-a alumíniumból van.. En mindenesetre örülök hogy az Apple visszatér a “”diktátor”” pozíciójába. Nagyon is ott a helye!

  2. Pal007 - 2016.04.18. 12:56

    Ha a “gyökerekhez” térnének vissza,
    akkor műanyag lenne… De nem addig nyúlnak vissza a jóslat szerint…

  3. Apl - 2016.04.18. 12:58

    Ez jó lenne a 7-nek. Jól néz ki.

  4. CreAtivE - 2016.04.18. 13:40

    Szerintem idáig a legjobban eltalált formaterv az i4-i4s. Ha ilyet design-t kapna, sokan váltanának, illetve még egy szépen összerakott ios10, magyar siri akkor tuti nyerő lenne!!

  5. Apples - 2016.04.19. 23:22

    En pucéran használom az i6-ot de azt nem értem, hogy mire ez a nagy izgalom, hogy most alumínium vagy uveg a hátlap azoktól akik teljesen fedő hátlapot tolnám tartják a telefont. Akkor mar lehetne műanyag es olcsóbb…

Szólj hozzá Te is!