11 milliárd forintnyi aranyat hasznosított újra termékeiből az Apple

HusztiD 2016.04.18. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 467

recycle

Nem olyan régen az Apple kiadta az éves környezeti beszámolóját, melyből megtudhattuk, hogy hogyan teljesítettek az előző év folyamán az újrahasznosítást illetően. Azt ugyebár tudjuk, hogy az almás vállalat éves szinten több millió iPhone-t ad el világszerte, de mi történik azokkal, amelyek idővel a süllyesztőben végzik?

Természetesen az Apple erre odafigyel, hiszen az utóbbi időben ők is ráálltak az újrahasznosításra. Nem is akárhogyan, hiszen a napokban kiadott Environmental Responsibility Report-ból megtudhattuk, hogy 2015 folyamán összesen 28 ezer tonnányi anyagot hasznosítottak újra. Mit értünk ezek alatt? Alumíniumot, üveget, aranyat, nikkelt és egyéb hasonló dolgokat, amelyeket a készülékeik előállításánál felhasználnak.

És mi a pláne? Hogy az almások összesen egy tonna aranyat gyűjtöttek az újrahasznosítás által. Mégis hogyan? Ennyi Apple Watch Edition-t vittek vissza az emberek? – jöhet a kérdés. Tudni illik, hogy minden egyes iPhone-ban van 30 milligramm arany, amelyet az áramkörnél használnak fel.

Most azt képzeljétek el, hogy akkor tulajdonképpen hány darab telefont kellett nekik ehhez újrahasznosítani, hogy nagyjából 11 milliárd forintnyi aranyat megspóroljanak. Segítünk: nagyon sokat.

A kaliforniai vállalat az utóbbi évek folyamán egyre nagyobb hangsúlyt fektet az újrahasznosításra, hiszen immáron több százmillió iPhone van világszerte. Ezek bizonyos része így is a kukában landol idővel, azonban az újrahasznosítási programnak köszönhetően kevesebb hulladék képződik. Egyrészt ez környezetkímélőbb eljárás, ugyanakkor a már korábban felhasznált anyagokat ismételten fel tudják használni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!