Semmit sem talált az FBI a terrorista telefonján

HusztiD 2016.04.15. 17:57 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 224

fbi

Az elmúlt néhány hét folyamán már többször beszámoltunk az FBI és az Apple kapcsolatáról. Mint tudjuk, a szövetségiek szerették volna, ha az almások feltörik az egyik iPhone 5c készüléket, melyet a San bernardinói terroristától foglaltak le. Mint tudjuk, erre nem került sor, azonban az FBI-nak a Cellebrite által sikerült feltörnie a szóban forgó készüléket.

Nem sokkal később még az is kiderült, hogy valószínűleg fölösleges köröket róttak, hiszen az első vizsgálatok alapján semmi olyan információt nem találtak, ami a hasznukra lehet. A CBS News legújabb beszámolójából dettó ugyanez derült ki: azóta eltelt több nap, azonban a szövetségieknek még mindig nem sikerült olyan információkhoz jutniuk, amely fontos lenne a nyomozás szempontjából.

Emlékeztek még, hogy február és március folyamán mekkora felhajtás volt emiatt? Egyre valószínűbb, hogy ez teljesen fölösleges volt, ugyanis elvileg teljesen hozzáfértek a telefonon lévő összes adatokhoz és biztonsági mentésekhez, azonban a terrortámadáshoz kapcsolódóan nem hogy egy miértet, de szó szerint semmit nem találtak.

Érdemes egyébként odafigyelni az izraeli Cellebrite-ra, ugyanis ezt megelőzően nem egyszer hallhattunk róluk az utóbbi néhány hét folyamán. Legutóbb például azt tudhattuk meg, hogy egy olasz építőmérnök számára próbálnak meg feltörni egy iPhone 6-ot. Vélhetően nem is ez volt az utolsó, hogy felmerült nevük az Apple-t illetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Color - 2016.04.16. 14:55

    HeHeHe! – kikódolom – HaHaHa!

  2. David - 2016.04.16. 17:25

    Mar az 5s telot is felnyomták olyan nincs hogy nem lehet.

Szólj hozzá Te is!