Egy új törvényjavaslat még a telefont nyomkodó sofőröket sem kímélné

HusztiD 2016.04.13. 17:59 Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 377

nypd_police_car

Egy új beadvány szerint a new yorki rendőrségnek lehetősége lenne ahhoz, hogy hozzáférjenek az okostelefonok adataihoz. Pontosabban akkor lenne igaz, ha valaki balesetet okozna. Az új törvényjavaslat szerint lenne egy olyan program, amely megfigyelné, hogy a felhasználó mikor nyomkodja a telefonját. Ha pont kocsiban ül és balesetet okoz, akkor egyből meglenne a bűnbak.

Az ArsTechnica beszámolója szerint a Cellebrite, tehát az az izraeli cég lehet a rendőrség segítségére, akik korábban az FBI számára feltörték az iPhone 5c-t. Elvileg ők fejlesztik azt a speciális szoftvert, amely képes lesz szinte mindent megmondani a sofőrről.

Az egyelőre textalyzer néven emlegetett eljárás nyomon követné a beszélgetéseinket, kontaktjainkat, telefonszámainkat, fényképeinket és egyéb alkalmazásaink adatait. Mindez teljesen privát maradna – már ha elhisszük a hivatalos információkat. Másik csavar a történetben, hogy New Yorkban minden sofőrnek engedélyezni kellene az applikációt a telefonján, különben ideiglenesen elvesztenék a jogosítványukat.

Touch

Természetesen ezzel csak a közúti balesetektől szeretnék megóvni az embereket, de azért eléggé ijesztően hangzik, nem?! Ha így haladunk tovább, akkor éveken belül már szinte minden olyan privát dolgainkhoz hozzáférése lehetne a kormányzati szerveknek, amihez igazából közük sem lenne.

Mivel egyelőre még csak egy javaslatról van szó, így még bármi megtörténhet. Egy biztos, hogy ha megszavazzák ezt az eljárást, akkor az Apple továbbra is ki fog állni eme technológia ellen, ugyanis ők annak a hívei, hogy az adott felhasználón kívül senki másnak nincs köze, hogy milyen adat van a telefonon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ács Ferenc - 2016.04.13. 20:24

    Ez nem fog átmenni Amerikában.

  2. Pool - 2016.04.13. 23:58

    Ez már rendesen beteg. Hogy fordúl meg emberi agyban ien?

  3. Jobbmintte - 2016.04.17. 01:54

    Izraeli cég, micsoda meglepetés. Ja, nem.

Szólj hozzá Te is!