A KGI szerint drasztikus visszaesés várhat az Apple Watch-ra

HusztiD 2016.04.12. 11:40 Apple Watch, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 258

applewatch_hero_2x

A KGI legújabb előrejelzései szerint az idei év folyamán több, mint 25 százalékos visszaesés lesz tapasztalható az Apple Watch megrendeléseket illetően. A korábbi számítások alapján az előző év folyamán 10,6 millió okosórát szállított le az Apple, idén pedig csupán 7,5 milliót jósolnak, amit akárhogyan is nézünk, eléggé drasztikus képet vetít előre.

A szakértők összesen két indokot adtak meg, ami miatt csökkenhet az Apple Watch iránti érdeklődés. Az első, hogy az okosórák piaca még mindig kezdetleges cipőben jár, s nincsenek annyira hozzászokva az emberek. A másik pedig maga az óra, ami még nincs eléggé kiforrva.

Ming-Chi Kuo szerint az órára jelenleg még nincsenek olyan kiemelkedő alkalmazások, amelyek jelentős előrelépést jelentenének. Ezek mellett még a limitált üzemidőt hozta fel példának, illetve azt, hogy az egész egy iPhone készüléken alapszik, s nélküle kevésbé hasznos. Az elemző szerint a második generációs Apple Watch-ot a harmadik negyedévben kezdi el gyártani az Apple, ami vélhetően az iPhone 7-tel karöltve fog piacra kerülni.

Nem mellesleg szó esett az ezt követő modellről egyaránt. Ming szerint az almások csupán 2017 folyamán dobják piacra azt a modellt, ami már jelentős ráncfelvarráson fog átesni, mind üzemidő és dizájn téren.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. aggressor - 2016.04.12. 22:26

    ahogyan láthatjátok a nézetségen is… piszkosul érdekli az embereket az Apple Watch

  2. SirPiki - 2016.04.13. 02:07

    Engem érdekelne, ha nem lenne annyi az ára, amennyi ill a szíjak ára is horror …. :(

  3. Móóó - 2016.04.13. 08:31

    Nekem egy Garmin Fènix3-as sport órám van, minimális okosóra funkcióval. Tökéletesen elég.

Szólj hozzá Te is!