A Cellebrite továbbra is optimista a feltörhető iPhone-ok terén

HusztiD 2016.04.12. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 466

iphone-6-plus-battery

Nem olyan régen már hallhattunk a Cellebrite-ról, ugyanis ők voltak azok, akik segítettek feltörni az FBI számára a San bernardinói iPhone 5c-t. Ezúttal újra reflektorfénybe kerültek, hiszen úgy hiszik, hogy akár egy iPhone 6-tal is simán megbirkózhatnak. Mindezt annak ellenére állítják, hogy elvileg iPhone 5s-től felfele már képtelenség feltörni az Apple telefonjait. Elvileg.

Ezúttal a CNN számolt be egy érdekes, ám annál szomorúbb történetről. Nem olyan régen, egy olasz építészmérnök, Leonardo Fabbretti felkereste az izraeli vállalatot annak érdekében, hogy törjék fel a halott fia iPhone-ját. Sajnálatos módon a 13 éves Dama Fabbretti nem olyan régen csontrákban elhunyt. A fiúnak viszont volt egy iPhone 6 készüléke, melyet a gyermek az ujjával védetett le, azonban az apjának nincs tudomása arról, hogy mi lehet a jelkódja.

Természetesen ebből indult a megkeresés, ami előtt az almásokkal vette fel a kapcsolatot. Sajnos az Apple ilyen helyzetekben sem biztosít hozzáférést a gyászoló apuka számára, aki csupán az elmúlt időszak alatt készített utolsó képekhez és videókhoz szeretett volna hozzáférni, amin Dama egyaránt rajta van.

160401083647-leonardo-fabbretti-apple-780x439

Leonardo elmondta a CNN-nek, hogy felkereste a Cellebrite olaszországi irodáját. Elmondása alapján minden zökkenőmentes volt a találkozó alkalmával, ugyanis van rá esély, hogy feltörjék a szóban forgó telefont. Az izraeli cég elvileg elég optimistán látja a helyzetet, azonban a csatorna felkeresésére mind az Apple és a Cellebrite visszautasította a kommentárt.

Arról hogy mi lesz az ügy sorsa, feltehetően még hallani fogunk az elkövetkezendő hetek folyamán. Viszont már ebből is látszik, hogy elég volt az FBI nagy hírverése, hiszen azóta nem egy esetről hallhattunk, hogy különféle kormányzati szervek szeretnének feltörni egy-egy almás telefont.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Kata72 - 2016.04.13. 11:04

    És a végén esetleg majd az is kiderül esetleg, hogy a fent nevezett cég valamilyen úton módon az Apple tulajdona, igy nem is feltörésről van szó……

  2. Stewie - 2016.04.14. 12:10

    Vagy megfogja az Apple és felvásárolja a g**be…

Szólj hozzá Te is!