Swift programozási nyelvre válthat az Android

HusztiD 2016.04.11. 11:51 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 386

android-swift-programming

Az Apple két évvel ezelőtt bemutatta saját programozási nyelvét, a Swift-et. Általa sokkal könnyebb az iOS alkalmazások fejlesztése, amin felül megannyi lehetőséget kapnak a fejlesztők. Ezelőtt négy hónappal pedig nyílt forráskódúvá vált a Swift, így egyéb óriások egyaránt kísérletezgethetnek vele.

A legújabb információk szerint a Google erőteljesen elgondolkodott azon, hogy a jövőben áttérjen-e az Apple megoldására. Tudni érdemes, hogy az Androidos platformokon jelenleg Java fut, mint fő rendszer, s ezt akarják leváltani. Mivel hónapokkal ezelőtt nyílt forráskódúvá vált a Swift, így a Google előtt ott a lehetőség, hogy elkezdje tesztelni, hogy mégis mennyire lenne jó számukra az eljárás, ha ilyen alapokra helyeznék a droidos bázist.

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ha mind az iOS és Android Swift-et használ a jövőben, akkor azok kompatibilisek lennének-e egymással. Erre a válasz nem, hiszen annak ellenére, hogy mindkét rendszernél a Swift lenne az alapértelmezett, attól függetlenül platform specifikus API-k lennének, ami azt jelentené, hogy egyik rendszeren sem futna a másik szoftver. Magyarán mondva ugyanúgy meglenne a két szoftver között a differencia, mint eddig.

swift-language-01

Az információk szerint a belépőkategóriás droidos készülékek API-ja továbbra is C++-ban íródna, azonban a többi készüléknél a jövőben bemutatkozhatna maga a Swift. Feltehetően az elkövetkezendő hónapok folyamán még olvashatunk erről a témáról. Amennyiben pedig tényleg igazak lesznek a mostani hírek, akkor elmondhatjuk, hogy az almásoknak sikerült egy olyan programozási nyelvet megalkotniuk, amely teljesen versenyképes marad a vetélytársaival szemben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!