Billentyűzet nélküli MacBook modellek érkezésére számíthatunk?

HusztiD 2016.04.11. 17:59 Kiemelt hírek, Mac 2 hozzászólás 395

csm_multitouch_2x_02_5c562e62ee

Tavaly ősz folyamán az Apple már beadott egy szabadalmat, amelyet még csak az előző hét folyamán fogadtak el. A leírás alapján egy olyan laptopot mutatnak be, amelyen egy darab billentyű sincs, hiszen azt egy hatalmas szenzitív lapka helyettesíti.

Lényegében úgy kell elképzelni az egész laptopot, mint amin a billentyűzet helyett egy hatalmas nagy trackpad van. Jogosan jöhet a kérdés, hogy akkor mégis hogyan tájékozódnánk, de erre már válaszoltak a kaliforniaiak a leírás alapján: apró lyukakon át, fénnyel jelölve lennének az idézőjeles gombok, melyeket írásra használnánk, vagy ha éppen nem, akkor egy hatalmas trackpadként működhetne.

32F0678C00000578-3528632-image-a-1_1460046432515

Milyen előnyei lennének ennek az eljárásnak? Ennek a bevezetésével például jelentősen vékonyabb lehetne a laptop, ami egy mezei MacBook modell esetében jól jönne. Ha a gép azt érzékelné, hogy éppen nem rá koppintunk, hanem az ujjunkat húzzuk, akkor az automatikusan átváltana trackpaddé. Végül pedig egy ilyen megoldással akár teljesen személyre szabhatnánk az idézőjeles billentyűzetet, s akár fel is cserélhetnénk bizonyos odaképzelt gombokat.

Mit mondhatnánk? Teljesen jól hangzanak a szabadalomban leírt dolgok, azonban ez rögtön felvet egy kérdést. Mennyire lenne ez jó a felhasználók számára? Mennyire lehetne vele gyorsan és pontosan írni? Nem utolsó sorban pedig mi lenne azokkal, akik inkább a hagyományos billentyűzetet szeretik?

is-apple-ditching-the-keyboard-new-laptop-patent-shows-giant-touchpad

Az elmúlt évek folyamán sok szabadalmat védetett le az Apple, s ezek közül nem sokat alkalmaztak. Vélhetően ez is ilyen lesz, hiszen annak ellenére hogy tök jól hangzik, talán komoly gondok elé állítanák a felhasználókat írás közben. Bár várjuk ki a végét, s meglátjuk, hogy végül mivel rukkol elő az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrick - 2016.04.11. 19:31

    Mindenesetre érdekes felvetés!

  2. Dixx - 2016.04.12. 07:28

    Szerintem nagy bukás lenne, a fizikai billentyűzetre továbbra is szükség van mert csak azon lehet normálisan gépelni !

Szólj hozzá Te is!