Ennyire strapabíróak az új készülékek; egymilliárd iPhone; új hangulatos reklám az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2016.04.10. 14:23 Apple, Kiemelt hírek 0 db 936

Ismételten eltelt egy újabb hét, mi pedig újra összeszedtük az elmúlt hét legérdekesebb híreit, melyek zömében az új iPhone SE és iPad Pro párosáról szóltak, illetve olvashattunk az Apple és FBI témájáról egyaránt.

screen-shot-2016-04-07-at-3-40-02-pm1

Ennyire strapabíró az új iPad Pro és az iPhone SE

Ahogyan azt megszokhattuk, minden új tech termék megjelenésekor a lelkes YouTubberek különböző tortúráknak vetik azokat alá. Nincs másképp ezúttal sem, hiszen az EverythingApplePro csapata igencsak letesztelte az új 9,7 colos iPad Pro és iPhone SE párosát. Volt ejtési, hajlítási és vízállósági teszt egyaránt. Mi pedig összeszedtük ezeket a videókat, így megtudhatjátok, hogy hogyan teljesítenek az Apple új készülékei.

maxresdefault (1)

Bővebben itt.

Macerás a 9,7 colos iPad Pro szervizelése

Másfél év telt el azóta, amióta az iFixit szétszedte a legutóbbi 9,7 colos iPad-et, az Air 2-t. Nem olyan régen végre megjelent a méltó utódja, az új iPad Pro, amelyre természetesen egyből lecsaptak a szakik, hogy megvizsgálják, mennyire könnyen szerelhető a tablet, illetve milyen belső perifériákat tartalmaz.

3tovpngbzlccaxoy-huge

Bővebben itt.

Hamarosan gazdára talál az egymilliárdodik iPhone

A legújabb elemzések szerint idén nyáron az Apple egy újabb mérföldkövet tesz meg: eladja az egymilliárdodik iPhone-t. Sőt, még ennél is tovább ment az elemzés, hiszen úgy hiszik, hogy 2020-ra immáron ennek a dupláját adhatják el. Ez nagyon jól hangzik, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az elemzők zöme csökkenő eladásokat jósol az Apple számára, ami ha így lesz, akkor nem feltétlenül következik be a kétmilliárdos határ négy éven belül.

iphone-se11

Bővebben itt.

Kiderült hogy miként törte fel az iPhone 5c titkosítását az FBI

Nem olyan régen, amikor az FBI feltörte az izraeli partnere segítségével a már egy ideje szóban forgó iPhone 5c-t, akkor olvasni lehetett olyan hírekről, hogy ez csupán egy egyszeri eset volt, hiszen más iPhone-on nem lehetett ugyanezt az eljárást végigcsinálni. Legutóbb James Comey, az FBI igazgatója osztott meg új információkat a CNN számára, amelyből további érdekességek következtek.

forensicslab_web

Bővebben itt.

Nagyjából 43 ezer forint egy iPhone SE előállítása

A nemrégiben bemutatkozott iPhone SE-t igencsak darabjaira szedték, hiszen az IHS szakértőinek köszönhetően még nagyjából azt is megállapították, hogy mégis mennyibe kerülhet az Apple-nek ezt a készüléket előállítania. Mielőtt belemennénk, fontos megjegyezni, hogy ezek inkább csak erős becslések, s nem feltétlenül tükrözik a valóságot.

iPhone-SE-940x513

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megkaptuk az áprilisi drónvideót, melyet egy megható Apple reklám követett. A KGI elemzője szerint hatalmas visszaesés vár az iPhone eladásokra, majd megtudhattuk, hogy mennyit jelent 2 GB memória az iPhone SE-t illetően. A General Electric egykori CEO-ja nyilatkozott, hogy kis híján felvásárolták az Apple-t, majd a hét közepe fele megkaptuk a PS 4 Remote Play alkalmazást, valamint bemutatkozott a HP új MacBook rivális notija.

SquareTrade-iPhone-SE-bend-test-image-002

A hét második felében megérkeztek az új béták, ami után arról adtunk hírt, hogy mégsem olyan kedvező Indiában az iPhone SE árazása, illetve hogy a Sharp hamarosan elkezdi gyártani az OLED kijelzőket az Apple számára. Végezetül a hét vége előtt nem sokkal megkaptuk az eddigi leghangulatosabb Apple reklámot, ami után két új iPhone 7 koncepciót láthattunk, majd kiderült, hogy mégsem annyira strapabíró az új iPhone SE.

Ezek voltak tehát a tizennegyedik hét legérdekesebb történései. Nehéz ezúttal is megtippelni, hogy mit várhatunk az elkövetkezendő napok folyamán, de szinte biztosan olvashatunk majd a nemrégiben megjelent iPhone SE és iPad Pro párosáról, amin felül természetesen lesznek egyéb érdekes hírek egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!