Kiderült hogy miként törte fel az iPhone 5c titkosítását az FBI

HusztiD 2016.04.08. 11:35 iPhone 3 db 748

forensicslab_web

Nem olyan régen, amikor az FBI feltörte az izraeli partnere segítségével a már egy ideje szóban forgó iPhone 5c-t, akkor olvasni lehetett olyan hírekről, hogy ez csupán egy egyszeri eset volt, hiszen más iPhone-on nem lehetett ugyanezt az eljárást végigcsinálni. Legutóbb James Comey, az FBI igazgatója osztott meg új információkat a CNN számára, amelyből további érdekességek következtek.

Amennyiben cseppet sem vagyunk szkeptikusak és hiszünk a szövetségieknek, akkor a korábbi pletykákat most megerősítették. James elmondta, hogy az eljárás, amivel feltörték az iPhone 5c-t, azt nem tudják megismételni az Apple újabb készülékein. Elvileg még egy 5s feltörésére sem képesek, csupán az annál korábbi modellek jöhetnek szóba.

A napvilágot látott hírek után nem sokkal készült egy teória arról, hogy mégis hogyan törhették fel a szóban forgó telefont. Egy szakértő szerint az automata törlés funkciót meg lehet kerülni azzal, hogy a flash memórián lévő adatokat valahogyan visszamásolják magára a telefonra, amit aztán megpróbálnak egy jelkóddal feltörni. Elviekben ezeket a műveleteket az A7-es chip elődein lehet csak végrehajtani, az annál újabbakon nem. Ergo ez azt jelenti, hogy az iPhone 5s-ben lévő A7-es processzortól már nem lehet feltörni a telefonokat.

iphone5c

Hogy ez mennyire igaz vagy sem, azt sajnos nem tudjuk. Feltehetően a jövőben szintén lesznek olyan problémás ügyei az FBI-nak, amiért az Apple-t fogják hibáztatni, s újra megkísérelnek majd feltörni egy-egy iPhone-t. Az igazság csak ekkor fog kiderülni, hogy sikerül-e majd azokat is feltörni avagy sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Tony - 2016.04.08. 12:08

    jól olvastam akkor az 5s és az ujjabakat nem tudjak feltörni?

  2. Color - 2016.04.08. 21:30

    Akkor most tudják hány bugyinéllüli kép van az i4 emen? :D

  3. Colorbugyi - 2016.04.09. 10:56

    Color, elkuldod oket Nekem plz? :)

Szólj hozzá Te is!