Még varázslatosabb lesz a Magic Mouse

HusztiD 2016.04.07. 15:30 Egyéb, Mac 0 db 200

apple-magic-mouse_2-900-80-e1459865725409-780x344

Ismételten napvilágot látott egy újabb szabadalom, melyben ezúttal a Magic Mouse van a terítéken. Az Apple mindig nagy hangsúlyt fektetett a perifériára, ugyanis már Steve Jobs idejében bevezették – az azóta nagy előszeretettel alkalmazott formatervet – a teljesen letisztult formát, amelyen szemmel láthatóan nincsenek gombok, amik egy egészen letisztult dizájnt adnak az egérnek.

A futurisztikus formák ellenére mégis vannak nyomógombok az egérben, amelyeket hamarosan ténylegesen elhanyagolhat az Apple. Legelsőnek az Apple Watch-ban találkozhattunk a Force Touch technológiával, melyet később megkapott a MacBook trackpadja és az iPhone 6s modelljeinek kijelzője egyaránt. Ennek segítségével pedig elérhetővé vált a nyomásérzékenység opció az adott termékeknél, amely hamarosan a Magic Mouse kapcsán visszaköszönhet.

Mivel ez még csupán egy mezei szabadalom, így semmi garancia nincs arra, hogy mi lesz az elképzelésből. Feltehetően előbb-utóbb úgyis bevezetik a Magic Mouse kapcsán, hiszen ahogy írtuk, nagy előszeretettel használja az új technológiát az Apple. Nem mellesleg az OS X legújabb verziói szintén támogatják, hiszen az új trackpad által egy csomó hasznos opció hozható elő a Force Touch-nak köszönhetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!