A Foxconn már készen áll az OLED panelek gyártására

HusztiD 2016.04.07. 13:30 iPhone 2 hozzászólás 213

iphone-6s-display-1200x737

Nem újdonság a téma, hogy az Apple hamarosan OLED típusú kijelzőkre vált, hiszen az elmúlt hónapok folyamán több pletyka is szárnyra kelt ezzel kapcsolatosan. Ezúttal ismételten a DigiTimes Research-tól kaptunk újabb infókat, amelyek szerint a Foxconn hamarosan elkezdi gyártani az AMOLED kijelzőket az újonnan felvásárolt vállalatával, a Sharp-pal.

Elvileg a Sharp-nak lesz egy 4,5G és két darab 6G AMOLED gyártósora, amivel 13 000, 11 500 és 34 500 kijelzőt képesek legyártani, ami havi szinten 9,85 millió darab 5,5 colos kijelzőt eredményez. Ugyebár erről nem olyan régen hallhattunk, hiszen a Foxconn az elmúlt hét folyamán hivatalosan felvásárolta a japán vállalatot annak érdekében, hogy még nagyobb megrendeléseket kapjanak az Apple-től.

iphonewraparounddisplay-800x511

Nem sokkal ezelőtt egyébként Ming-Chi Kuo kifejtette, hogy mit várhatunk a következő évi iPhone modellektől. Ekkor azt állította, hogy az Apple hanyagolja az 5,5 colos készüléket, s helyette egy 5,8-ast vezet be. Furcsán hangzik, de ha megnézzük az alábbi tervrajzot, amit a Macrumors csapata csinált, akkor láthatjuk, hogy a hajlított széleknek köszönhetően maga a készülék ugyanakkora lenne, mint a jelenlegi Plus modell.

Kicsit még távoliak ezek a dolgok, de már egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Apple az elkövetkezendő egy-két év folyamán beszáll az OLED kijelzővel szerelt telefonok piacára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.04.07. 23:10

    Ideje lesz már, sajna nagyon elmaradtak kijelző terén.
    Lehet puffogtat, hogy annyi a ppi, hogy úgysem látszik semmi, ecetera, ecetera…
    De ha megnézel a Samu s7 mellet egy iPhone-t akkora különbség van mint ég és föld
    Úgy tudnám jellemezni mintha az iphone üvegére egy homályos fóliát húztak volna, annyival fényesebb, élesebb a kép a samun. Nem akartam elhinni, de sajna ez van:(

  2. iRon242 - 2016.04.08. 20:44

    De az, hogy élesebb meg fényesebb, az OLED miatt van, a ppi-nak nincs köze hozzá. Ha meg azt a parasztvakítást nézem, ami a tv-knél évek óta megy, hogy az élénkebb és fényesebb, a valóságtól többnyire teljesen elrugaszkodó színű ócska, de legalább olcsó LCD-kkel “nyűgözik” le az egyszeri embereket, kicsit óvatosan várom a nagy OLED áttérést az Apple-nél. Nem véletlenül használnak még mindig IPS paneleket, és én sem véletlenül vettem Panasonic plazma tv-t anno.

Szólj hozzá Te is!