Az Apple példájára a WhatsApp is titkosít

HusztiD 2016.04.06. 15:30 Egyéb 3 db 219

iphone-screenshot

Az elmúlt hetek, de akár mondhatjuk azt, hogy a hónapok folyamán nagyon sokat hallhattunk a titkosításról. Kényes téma, hiszen nem mindenki ért azzal egyet, amit az Apple csinál. Az almások szerint pedig pont ez a biztonságos, hiszen meggátolják, hogy bárki illetéktelen hozzáférjen a felhasználóik privát adataihoz. Na most valami hasonlót csinál a WhatsApp is.

A tegnapi nap folyamán a WhatsApp bejelentette, hogy ezentúl ők is bevezették a végtől végig terjedő titkosítást. Ez azt jelenti, hogy az összes üzenet, fénykép, videó avagy telefonhívás, amit innen indítottak, az le van titkosítva. Ergo a jelszó hiányában csak az adott két fél fér hozzá a korábbi adatokhoz. És ez mind igaz, beszéljünk akár iOS-ről, Android-ról vagy Windows Phone-ról egyaránt.

Érdemes megjegyezni, hogy a WhatsApp a Facebook tulajdonában van. Ebből kifolyólag talán senki sem gondolta volna, hogy valaha is titkosítani fogják az üzenetküldő alkalmazást, de úgy néz ki, hogy ezennel ennek is eljött az ideje. Most már talán annyi a kérdés, hogy a Facebook Messenger is várhat-e hasonlóan hasznos újítást?

Ti használjátok a WhatsApp-ot? Avagy milyen üzenetküldőd részesítettek előnyben?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. H@m! - 2016.04.06. 19:54

    Én régota használom. Nagyon szeretem

  2. Koma - 2016.04.07. 02:29

    Csak is Telegram

  3. Color - 2016.04.08. 22:18

    Viber

Szólj hozzá Te is!